Jõusaalist tänavale: Pokemon Go julgustab nautima tervislikke eluviise

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavalamad ja kannatamatud Pokemon Go fännid juba avastavad ka Tallinna tänavaid rikastatud reaalsust pakkuva lõbusa seiklusmänguga.
Kavalamad ja kannatamatud Pokemon Go fännid juba avastavad ka Tallinna tänavaid rikastatud reaalsust pakkuva lõbusa seiklusmänguga. Foto: Rain Uusen

Üleöö populaarseks saanud Pokemon Go mäng kogub tuntust eelkõige lihtsuse ja kauni disainiga. Mäng erineb suuresti konkurentide omadest, sest Pokemon Go muudab virtuaalmaailma reaalsuseks ja julgustab rohkem õues liikuma, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Pokemone võib taga ajada üksi või koos sõbraga.
Pokemone võib taga ajada üksi või koos sõbraga. Foto: Rain Uusen

Kas viimase aja sammude arv on tõusnud järsult laisalt 3000 sammult müstilise 15000ni? Kui see vastab tõele, siis võibolla proovid kätt uues Pokemon Go mängus, kirjutab Digitark. Võib juhtuda, et sõpradega grillipeol olles hakkavad inimesed tundmatus suunas jooksma ja üritavad virtuaalreaalsuses oma tulemusi sooritada.

Nimelt tekivad erinevatesse kohtadesse Pokemoni kujutised, keda kasutaja peab enda kuuliga mõjutama. Pokestopsi ja võimlasse (kohta, kus Pokemonid omavahel võistlevad) saab kohale jõuda vaid füüsiliselt liikudes.

Võimla asub kindla vaatamisväärsuse või tänavamärgistuse kõrval, kus inimesed võivad mängida üksi, koos ja seda kõike virtuaalses reaalsuses. Lisavidinaid saab mängus aktiveerida ainult siis, kui kõndida õigesse kohta. Kuigi mängijal võib tekkida laiskusehetk, kus hakatakse mõtlema välja erinevaid võimalusi, kuidas uusi Pokemone kodus välja meelitada, on kasutajatele eelnevalt selgitatud, et väljas kõndides kogub Pokemone rohkem, kui toas istudes.

Pokemon Go kasutab aga WiFit ja mobiilset internetti ning asukoha tuvastust, et manada mängija silme ette mütoloogilisi koletisi. Mäng muudab inimeste telefonides olevad kaamerad paraleelseks universumiks, milles võite erinevaid värvilisi elukaid püüda.

Pokemone taga ajades peab olema ümbritseva suhtes ettevaatlik ja tähelepanelik!
Pokemone taga ajades peab olema ümbritseva suhtes ettevaatlik ja tähelepanelik! Foto: Rain Uusen

Ettevaatust ennekõike!

Pokemon Go avakuva hoiatab mängule registreerunuid mõistma ja märkama alati oma ümbrust ja maitseb seda mitte ära unustama ega eirama mängutuhinas.

Kuigi lustlik seiklusmäng näitab kaardil su asukohta, tuleb Pokemone taga ajades olla teid ületades siiski ääretult tähelepanelik liikluse suhtes ning arvestada alati ka sind ümbritsevate inimestega.

Kõik algas mõned aastad tagasi, kui väike start-up Niantic Labs arendas tehnoloogia, mis loob ühenduse GPS-asukoha ja reaalse eluga.

Eelnevalt toodeti mäng nimega Ingress (varjutumine), mis kasutas Google Mapsi ja samasuguseid reegleid nagu Pokemon Go. Ingressi idee oli reisifotograafia populariseerimine ja lubas inimestel täita puuduolevaid reisipilte kloostritest, loomaaedadest ja kõikidest teistest vaatamisväärsustest üle maailma.

Loe Digitargast Pokemoni-hullusest ja selle tervislikest mõjudest lähemalt!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles