Huawei telefonitoodang kasvas aastaga 64 protsenti (1)

Aivar Pau
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei P9-l on põhikaameraid lausa kaks
Huawei P9-l on põhikaameraid lausa kaks Foto: Tootja foto

Hiina suurim mobiilitootja Huawei  tarnis aasta esimeses kvartalis tarnis Huawei üle maailma 28,3 miljonit telefoni, mis tähendab 64-protsendilist kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Huawei nutitelefonide P9 ja P9 Plus tarned ületasid esimese kuue nädala jooksul pärast turuletulekut 2,6 miljoni ühiku piiri. Kõige rohkem Huawei lipulaevu müüdi Hiinas, Prantsusmaal, Soomes ning Suurbritannias.

P9 nutitelefonide ülemaailmne müük ületab eelmise lipulaeva P8 müüki 130 protsendi võrra. Tänu sellele on Huawei globaalne turuosa tõusnud 8,5 protsendini, mis on tootjale kindlustanud koha nutitelefonide tootjate esikolmikus.

Prantsusmaal ületavad P9 müüginumbrid P8 omi 1000-protsendiliselt, Poolas ning Soomes 400-protsendiliselt ning Suurbritannias enam kui 300-protsendiliselt. Telefon on populaarne ka koduturul Hiinas, kus esimese nädala jooksul tehti üle viie miljoni eeltellimuse.

Koostöös Leica Camera AGga valminud Huawei P9 nutitelefon on varustatud kaheläätselise kaameraga.

Huaweil on 16 arenduskeskust USAs, Saksamaal, Rootsis, Venemaal, Indias ja Hiinas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles