Tee oma Android-telefoniga teaduseksperimente!

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Science Journal on teadus sinu taskus.
Science Journal on teadus sinu taskus. Foto: Google Play

Google'i uus rakendus Science Journal peaks huvitama kõiki teadlasi, sest sellega muutub Androidi nutitelefon väiksemate uuringute läbiviimise laboriks, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Science Journal aitab sooritada erinevaid eksperimente, võttes andmeid seadme sisse ehitatud heli-, valgus- ja liikumisanduritelt. Lisaks saab juurde osta väliseid sensorikomplekte, mis rakendusega ühilduvad, kirjutab Digitark.

Sulle võib huvi pakkuda ka see Digitarga saateklipp:

Paljud erinevad mobiilirakendused oskavad juba nutiseadme sensoritelt infot lugeda, kuid Science Journal on tunduvalt põhjalikum. Andmeid nimelt mitte lihtsalt ei salvestata, vaid rakendus joonistab saadud teabe põhjal graafikuid ja diagramme ning peab ise logi sooritatud katsetest.

Science Journal on kui digitaalne laborimärkmik, kuhu mõõdetud tulemused reaalajas salvestuvad – sealjuures saab katsete sooritamisel lisada häälmärkmeid.

Ühtlasi on rakenduse kasutamine lõbus viis selleks, et äratada lastes huvi teaduse vastu näidates, mida nutiseade veel teha oskab.

Näiteks saab selle rakendusega teada, kui vali on koera haukumine võrreldes köhimisega ning kas toas on sama valge kui õues.

Nii saab avastada ümbritsevat keskkonda, kuna rakendus teeb lihtsama vaatlustöö kasutaja eest suures osas ära.

Uuri ja tutvu erinevate põnevate rakendustega Digitarga vahendusel!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles