Honori kaubamärk tuleb jõuliselt mobiiliturule tagasi

Aivar Pau
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honor 8
Honor 8 Foto: tootja

Hiina kesk- ja madala hinnaklassi mobiilibränd Honor on pärast mõnda aega kestnud varjusurma jõuliselt turule naasmas.

Põgus pilguheit Eesti mobiilipoodidesse näitab, et Elisas on praegu müügil vaid mudel Honor 7, Tele2-s Honor 5x ning Telias nii Honor 7 kui odavtelefon Honor 4x. Nüüd augusti lõpus on aga ka Eesti turule lisandumas lausa kaks uut selle kaubamärgi all toodetavat mudelit: Honor 7 Lite ja Honor 8.

See samm tähendab ühtlasi, et maailma kolmanda turuosaga mobiilitootja Huawei saab sisuliselt ainsaks tegijaks nutiseadmete turul, mis korraga tarbijate ees kahe kaubamärgiga – nii omanimelise põhitoodangu kui veidi odavama klassi sarjaga.

Tõenäoliselt ongi tegemist lihtsalt turundusliku vahetegemise sooviga, mida rõhutab kerge disainierinevus, kuna tehniliselt sisult on Huawei ja Honor sisuliselt identsed.

Võtame näiteks uutest tulijatest tugevaima tegija Honor 8 – telefoni, mis sisuliselt kujutab endast Huawei uusima lipulaeva P9 kohati tagasihoidlikemate näitajatega, kuid sama suure ekraaniga – 5,2 tolli – klooni.

Protsessoriks on sellel Huawei enda toodetud Kirin 950. Sisemist mälu sama palju – 32 GB, mis on SD-kaardi abil kasvatatav kuni 128 GBni – ning isegi kõvem on näitaja on telefoni toimivuskiiruses olulist rolli mängival operatiivmälul – 4 GB.

Operatsioonisüsteemiks on Honor 8-l Androidi uusim versioon 6.0.1 Marshmallow, millele on peale arendatud taas Huawei loodud EMUI 4.1. Ka põhikaameraid on sellel seadmel sarnaselt P9ga  tagaküljel kaks – küll mitte Leica brändinguga varustatud.  

Kõik muud näitajad on samuti tänapäevasele nutitelefonile kohased ja erilist äramärkimist vast ei väärigi. Nagu ikka, on ka Honor 8-l ülikiire sõrmejäljelugeja, korralik 3000mAh mahutavuse aku, uusim Type-C ühenduskaabel jpms.

Kokkuvõttes ongi tegemist seadmega, mida võiks nimetada Huawei P9 veidi odavamaks variandiks. Soovituslik hind sellel seadmel saab olema 449 eurot (P9 hind jääb hetkel 550 euro kanti), mis mõne näitaja poolest P9st paremgi. Baltimaade turule peaks seade jõudma pärast 25. augustit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles