Kogemuslugu: nutikalt mööda ilma reisimiseks tulevad kasuks nipid ja kavalused

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne reisi tasub teekond ja huviväärsed paigad virtuaalselt kaardistada, siis kulgeb ka reis ise takistusteta ja naudivamalat.
Enne reisi tasub teekond ja huviväärsed paigad virtuaalselt kaardistada, siis kulgeb ka reis ise takistusteta ja naudivamalat. Foto: Google screen

Käisime sõpradega Horvaatias nädalakese autoga trippimas ja panin oma kogemuste põhjal kokku lühikese kokkuvõtte rakendusest ja veebilehtdest, mis tegid meie elu kergemaks, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark Telia Eesti internetilahenduste teenuste juht Mart Objartel.

Enne reisi tasuks alati pisut internetis kodutööd teha ja põnevamad leiud kaardile märkida, soovitab läbi kogemuste Mart Objartel Digitargas. Ideaalne vahend selleks on Google Maps ja võimalus seal omale uusi isiklikke kaarte luua. Siin tuleb kasuks Google konto, kuna sel juhul on võimalik kaart salvestada ja see avada hiljem näiteks nutitelefonis.

Loo omale isiklik kaart ja kasutades otsingut või klikkides kaardil, lisa huvipakkuvaid asukohti. Lisatud märgist saab täiendada omapoolse kommentaari või pildiga ning vastavalt soovile värvida. Näiteks otsisin enne reisi välja ilusamad rannad ja vaatamisväärsused ning lisasin need kaardile.

Kui juba ei ole, soovitan ka nutitelefonisse kindlasti paigaldada Google Maps rakenduse. Selle kaudu saab avada oma eelnevalt salvestatud kaarte ning on ideaalne vahend ringi navigeerimiseks ja õige tee sihtkohta leidmiseks nii autoga kui jala. Kui reisite rendiautoga, soovitan kaasa võtta ka aknale kinnituva mobiilihoidja, kuna rendiauto navi’d on enamasti lisatasu eest.

Palju abi oli ka Google Translate rakendusest. Jällegi on võimalik vajalikud keeled enda telefonisse eelnevalt alla laadida. Google Translate app on mugav just seetõttu, et selle abil on võimalik tekste tõlkida läbi telefoni kaamera.

App tunneb võõrkeelse teksti nii restorani menüüst kui poe sildilt ning tõlgib selle automaatselt valitud keelde.

Loe Digitargast digireisimisest lähemalt:

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles