Uus platvorm kogub inimestelt suurkampaaniate toetuseks lubadusi (2)

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teomeeter
Teomeeter Foto: Kuvatõmmis

Mitmete riigiasutuste ja fondide toel alustas tänasest tegevust veebiplatvorm, mille eesmärgiks on koguda inimestelt suurkampaaniate raames temaatilisi lubadusi.

Keskkonna nimega Teomeeter toetajate ring paistab olevat kohe algusest tõeliselt lai – Terve Eesti Sihtasutus, hingusele minev Eesti Arengufond, Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva korraldustoimkond ja keskkonnaministeerium.

Katsetuseks on praegu portaalis  väljas 31 autojuhile, jalgratturile ja jalakäijale mõeldud näidislubadust, mis tegijate hinnangul võiksid liiklust ühel või teisel moel normaalsemaks muuta. Näiteks lubadused liiklemise jaoks aega võtta või teha kõne eriliinile, kui keegi juhtub ohtlikku liiklejat nägema.

Teomeetri idee üks autor Andero Uusberg loodab, et selliste lubaduste andmine «muudab Eesti ühiskonda kriipsuvõrra turvalisemaks ja hoolivamaks» ning et sel viisil ühiselt tegutsedes on neil väikestel asjadel suur mõju.

Teomeetri loojate sekka kuuluvad Halliki Voolma, Andero Uusberg, Riina Raudne, Pirjo Vanem ning Kadri Lainas.

Sarnaseid veebilehekülgi on Eestis kõikvõimalike toetusfondide ja sponsorite toel loodud varemgi. Näiteks kogus aastate eest inimestelt suitsetamise mahajätmise lubadusi portaal enameitee.ee – seda küll nikotiininätsude tootja kampaania raames.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles