Kuidas saada oma Facebooki seinale lahedat 360-kraadist fotot

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panoraamfoto
Panoraamfoto Foto: Aivar Pau

Viimase kuu jooksul on paljud meist kindlasti märganud oma Facebooki sõprade ajajoonel interaktiivseid fotosid, millel saab 360-kraadi ulatuses edasi-tagasi liikuda. Kuidas ise selliseid fotosid teha ja üles riputada?

Tõde on , et selleks pole tegelikult vaja erilist 360-kraadist kaamerat, kuid olgu siiski mõned tuntumast neist ära nimetatud:

  • Ricoh Theta S
  • Giroptic 360 Cam
  • Samsung Gear 360
  • LG 360 Cam
  • IC Realtech ALLie
  • 360Fly
  • Panono

Igaühega neist saab teha kerge vaevaga, ühe näpuliigutusega ja kvaliteetselt foto täisulatuses enda ümber, kuid ühtlasi kaasnevad nende soetamisega muidugi ka kulud.

Tegelikult on lihtsaim viis selliste uue aja fotode tegemiseks kasutada lihtsalt oma nutitelefoni või tahvlit. Facebooki teatel sobib Apple’i toodetest selliseks võtteks iga telefon, mis on uuem kui iPhone 4S või iPad Mini 2. Androidide nimekiri on muidugi nii pikk, et seda pole eraldi välja toodud – Samsungi toodetest peaksid vastavat võimekust näiteks omamam kõik Galaxy S5 ja Galaxy Note3 toodetest. Kindel variant on pildistamiseks kasutada Google Camera rakendust.

Mis pildistamisse endasse puutub, siis teha tuleb kõige tavalisem panoraamfoto. Facebooki ainus nõue on, et selle ulatus peab olema minimaalselt 100 kraadi. Minu enda tänane kogemus näitas, et ulatus võiks olla ikkagi märgatavalt laiem.

Ka sellise foto üleslaadimises pole midagi keerulist – see käib täpselt nii, nagu iga teisegi foto üleslaadimine Facebooki ajajoonele.

Tegin äsja isegi ühe katse Postimehe rõdul oma Coolpad Max testtelefoni ja Google Camera äpi abil ja kõik toimis lihtsalt. Suurim raskus oli vast see, et saada foto, millele ilmuks kohe võtte järel juurde 360-märgis ja mis seeläbi interaktiivse foto kõlbulikuks sai.

Allikas: Cnet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles