Elon Muskil on uus plaan

Kuldar Kullasepp
, eriprojektide ja sisuturundusüksuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk soovib Teslaga ühendada päikeseenergiat tootva SolarCity.
Elon Musk soovib Teslaga ühendada päikeseenergiat tootva SolarCity. Foto: Reuters / Scanpix

Elon Musk esitab väljakutse ehitajatele, ühistranspordile ja sõidujagamisteenustele.

Kümme aastat tagasi koostas Lõuna-Aafrikast pärit ettevõtja ja investor Elon Musk oma esimese avaliku suure plaani dokumendi. Seal ta kirjeldas, kuidas kavatseb oma ettevõttega Tesla Motors teha revolutsiooni autonduses, tuues turule massidele mõeldud eduka elektriauto. Selleni jõudmiseks tuli läbida paar vaheetappi. Esmalt loodi kallis sportauto, seejärel veidi odavam, kuid endiselt luksusklassi hinnaga sedaankerega auto. Lõpuks loodi väiksem, kuid eelnevast kaks korda odavam rahvaauto. Üldiselt võib öelda, et Elon Musk on oma idee realiseerinud. Tõeliseks rahvaautoks peaks aga saama järgmisel aastal esimeste klientideni jõudev Tesla Model 3. Sadadesse tuhandetesse ulatuvad eeltellimused on tõestanud tarbijate valmisolekut kasutada peamise sõiduvahendina just elektriautot.

Uus plaan

Kuigi Model 3 pole tarbijateni jõudnud ja selle nimel tuleb ettevõttel teha veel palju tööd, vaatab Elon Musk visionäärina juba kaugemale. Tesla juht on uude salajasse plaani liitnud ka rohelise energia tootmise ettevõtte SolarCity, mille juhatusse ta kuulub.

Uues plaanis kirjeldab Musk, et Tesla eesmärkide hulka kuulub rohelise energia loomine ja salvestamine. Autondust silmas pidades muutub ettevõtte jaoks oluliseks ka suurte masinate arendamine, võttes sealgi kasutusele elektrienergia ning isesõitva auto tehnoloogiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles