Võimas! Vaid päikeseenergial lennanud Solar Impulse lõpetas maailmareisi

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solar Impulse 2, the solar powered plane, piloted by Swiss pioneer Andre Borschberg is seen during the flyover of the pyramids of Giza on July 13, 2016 prior to the landing in Cairo, Egypt in this photo released on July 13, 2016. Jean Revillard/SI2/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Solar Impulse 2, the solar powered plane, piloted by Swiss pioneer Andre Borschberg is seen during the flyover of the pyramids of Giza on July 13, 2016 prior to the landing in Cairo, Egypt in this photo released on July 13, 2016. Jean Revillard/SI2/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES. Foto: HANDOUT/REUTERS

Päikeselennuk Solar Impulse 2 lõpetas täna Abu Dhabis 42 000-kilomeetrise maailmatuuri. Varem pole ükski lennuk päikeseenergial nii palju lennanud.

«Tulevik on puhas. Tulevik on sinu teha. Tulevik on käes, viime selle kaugemale,» ütles lennu piloot Bertrand Piccard, kui ta päikeselennukiga viimast korda maandus. Viimane marsruut kulges Kairost Araabia Ühendemiraatidesse ning reis algas mullu 9. märtsil Abu Dhabist. Kogu ettevõtmise eesmärk oli maailmale näidata, et roheline energia teeb imesid.

Päikeselennuki eestvedajad Bertrand Piccard ja Andre Borschberg pärast maandumist Foto:Scanpix
Päikeselennuki eestvedajad Bertrand Piccard ja Andre Borschberg pärast maandumist Foto:Scanpix Foto: Adam Schreck/AP

Kokku läbis päikeselennuk Solar Impulse 42 000 kilomeetrit, lennates üle nelja mandri, kolme mere ja ja kahe ookeani. Kõige pikem lend kulges Jaapanis asuvast Nagoyast Hawaii saarele – järjest tuli lennata 8924 kilomeetrit ning 118 tundi. See on ka maailma pikim soololend. Kokku murdis ettevõtmine üldsegi 19 lennurekordit.

Vaata Solar Impulse 2 maailmareisi kohta põhjalikku graafikut SIIT ning lennuki enda kohta SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles