Ford toob turule uue sportliku ST-Line mudelisarja: Fiesta ST-Line ja Focus ST-Line

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ford

Ford of Europe esmaesitleb uut ST-Line mudelisarja, mida iseloomustab Fordi sportautodest inspireeritud jõuline kujunduskeel, sõidukid on varustatud mitmete võimsate ja tõhusate EcoBoost bensiinimootorite ning TDCi diiseljõuallikatega.

ST-Line mudelisarjas jõuavad esimestena turule Fiesta ST-Line (hind alates 15 500 eur) ja Focus ST-Line (hind alates 19 300 eur).

  • Fordi uued ST-Line mudelid on inspireeritud Fordi sportautodest – neid iseloomustab julgejooneline disain, sportllikud sõiduomadused ja suurepärane hinna-kvaliteedi suhe.
  • Fiesta ST-Line ja Focus ST-Line on sportliku vedrustuse, unikaalsete keredisainilahenduste, kergsulamvelgede, sportistmete, sportliku rooli ja salongikujundusega.
  • Mootorivalikus paistab silma mitmeid auhindu pälvinud 140 hj 1.0 l EcoBoost mootor Fiesta ST-Line´ile ja 182 hj 1.5 l EcoBoost Focus ST-Line´ile
  • Käesoleval aastal on lisandumas veel kaks ST-Line mudelit.

Jõuline välisdisain ja salongikujundus on inspireeritud Fordi mainekatest sportmudelitest Fiesta ST ja Focus ST. Uued Focus ST-Line ja Fiesta ST‑Line on loodud neile, kellele meeldib Fordi ST mudelite sportlikkus, kuid kes ei vaja ST sõidukite ülimat sooritusvõimet.

Nii Focus ST-Line kui ka Fiesta ST‑Line mootorivalikus on mitmeid jõulisi mootoreid, sealhulgas mitmeid auhindu pälvinud 1,0 l EcoBoost bensiinimootor. Samuti on neil sportlik vedrustus ja keredisainilahendused, spetsiaalse disainiga kergsulamveljed, sportistmed, sportrool ja alumiiniumpedaalid.

“Meie uus ST-Line mudelisari võimaldab nüüd veelgi rohkematel autoostjatel nautida sportlikku disaini ja sõiduomadusi, mis on inspireeritud Fordi kõige põnevamatest sportsõidukitest – sealhulgas Focus RS, uus Fiesta ST200 ja Ford GT,” tutvustas Ford of Europe´i turunduse, müügi ja järelteeninduse asepresident Roelant de Waard. “Käesoleval aastal plaanime Euroopas müüa 40 000 sportautot, mis on 50% rohkem kui 2015. aastal – see oli aga omakorda 61%  enam kui aastal 2014.”

Sportlik disain

Uus sportlik Fiesta ST-Line (saadaval nii 3- kui ka 5-ukselisena) täiendab Euroopa enimostetud väikeautode peret. 5-ukseline ja universaalkerega Focus ST-Line muudab selle populaarse pereauto veelgi atraktiivsemaks valikuks.

Foto: Ford

Ford ST-Line´i mudeleid iseloomustavad ST-stiilis disainilahendused, sealhulgas:

  • meekärge meenutava disainiga trapetsikujuline esivõre, tumeda korpusega udutuled, Fiesta ST-Line´i esikaitseraua alaosa spoiler ja Focus ST-Line´i kaitserauadetail,
  • mõlemal mudelil on väljalasketorude difuusorid, Fiesta ST-Line´i tagaosa ehib suur katusespoiler,
  • musta värvi liist akende alaosas, küljekarbilaiendid ja ST-Line embleem,
  • spetsiaalsed Rock Metallic Grey värvitoonis 16-tollised kergsulamveljed Fiesta ST-Line´i ja 17- tollised kergsulamveljed Focus ST-Line´i jaoks,
  • punaste õmblustega sportistmed ja halli tikandiga perforeeritud nahast kattega ST-stiilis rooliratas,
  • ST-stiilis käigukanginupp, tumedas toonis salongikatusematerjal ja ST-Line läveliistud.

Võimsad ja tõhusad mootorid

Uued Ford ST-Line mudelid on varustatud jõuliste mootoriversioonidega, mis annavad omapoolse panuse paremate sõiduomaduste saavutamisele kootöös sportliku vedrustusega, mis on endisest 10 mm madalam.

Fiesta ST-Line mudelite jaoks on saadaval järgmised bensiinimootorid:

  • 100 hj ja 125 hj 1.0 l EcoBoost, 5-käigulise manuaalkäigukastiga, CO2 heitmetase 99 g/km ja kütusekulu 4.3 l/100 km
  • 100 hj 1.0 l EcoBoost 6-käigulise PowerShift automaatkäigukastiga, CO2 heitmetase 114 g/km ja kütusekulu 4.9 l/100 km
  • 140 hj 1.0 l EcoBoost 5-käigulise manuaalkäigukastiga, CO2 heitmetase 104 g/km ja kütusekulu 4.5 l/100 km

Fiesta ST-Line jaoks on saadaval ka 95 hj 1.5 l TDCi diiselmootor kombinatsioonis 5-käigulise manuaalkäigukastiga, CO2 heitmetase on 94 g/km ja kütusekulu 3.6 l/100 km.

Focus ST-Line mudelite mootorivalikusse kuuluvad bensiinijõuallikad võimsusega 125 hj kuni 182 hj, millele saab valida kas 6-käigulise manuaal-, 6-käigulise automaat- või 6-käigulise PowerShift automaatkäigukasti. Täpsem info on järgmine:

  • 125 hj 1.0 l EcoBoost, CO2 heitmetase 108 g/km ja kütusekulu 4.7 l/100 km.
  • 150 hj ja 182 hj 1.5 l EcoBoost, CO2 heitmetase 127 g/km ja kütusekulu 5.5 l/100 km
  • Focus ST-Line jaoks on saadaval 1.5 l TDCi 120 hj diiselmootor, mille CO2 heitmetase on 98 g/km ja kütusekulu 3.8 l/100 km. 150 hj versiooni vastavad andmed on 105 g/km CO2 ja 4.0 l/100 km.

Focus ST-Line kuuekäigulise PowerShift käigukastiga mudelitel on käiguvahetushoovad roolil.

“Uued Fiesta ST-Line ja Focus ST-Line pakuvad võimalust nautida Fordi sportautode suurepäraseid sõiduomadusi ja kaunist disaini, mis on nüüd kättesaadavamaks muutunud. Mõlemad on saadaval laia bensiini- ja diiselmootorite valikuga. Käesoleva aasta lõpupoole toome selles sarjas turule veel kaks mudelit,” kinnitas de Waard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles