RIA hoiatab: Telia nimel saadetakse õngitsuskirju

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Eesti logo.
Telia Eesti logo. Foto: Telia Eesti

Näiliselt Telia aadressilt saadetakse ingliskeelseid e-kirju, milles kasutajat hoiatatakse kontolimiidi ületamise eest, hoiatab Riigi Infosüsteemi Amet (RIA).

Lisaks antakse teada, et turvalisust tagav SMS-teavitus ei ole aktiveeritud ning palutakse kasutajal toimingu teostamiseks oma kontole sisse logida.

Kirjades olevad lingid suunavad veebilehtedele, mis jäljendavad Telia - online.ee ja suhtlus.ee sisselogimise lehte. Kui sisestada petusaidile oma kasutajanimi ja salasõna, satuvad need kurjategijate kätte.

RIA andmeil võib õngitsuskirjade sisu võib erineda, kuid tähelepanelik tuleks olla Telia nimel postkasti jõudnud kirjade suhtes, mille sisu on sarnane järgnevaga:

«Dear Valued Subscribers / Customer

The size limit of 20 MB for your mailbox has been exceeded. Incoming mail is currently being rejected. You are required to upgrade your mailbox size to 2GB within 24 hours or your account will be suspended.

Upgrade Mailbox

Note that mailbox upgrade is free.

Sincerely yours,

 Customer Service»

või

«Dear Customer,

Final Warnning, your SMS has not been ACTIVATED for Security alert. Kindly log in your mailbox and click on SMS, follow the procedure to activate.

Failure to perform this within 6 hours,your account will be suspended.

ACTIVATE YOUR SMS

Customer Service

Tervitades,

Konsultant/Consultant

 Telia Eesti AS»

RIA all tegutsev küberjulgeolekuüksus CERT-EE tuletab meelde, et enne parooli ja kasutajanime sisestamist tuleks veenduda, et tegemist pole libalehega. Kui aadressiribal olev veebiaadress tekitab kahtlusi, ei tohi sinna oma andmeid sisestada. Kahtlasest aadressist tuleks teada anda meiliaadressil cert@cert.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles