Pokemonid on vallutamas Eesti turundusmaastikku

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokemon Go
Pokemon Go Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa komisjoni asepresidendist taksoettevõtteni - maailma hetke vaieldamatult edukaim mobiilimäng Pokemon GO on otsa lahti teinud ka Eesti turundusmaastikul ning üha enam ettevõtteid on välja mõtlemas ideid, kuidas taskukoletiste jahtijaid enda huvides tegutsema panna.

Värskeima uuenduse tõi täna turule taksovahendusettevõte Taxify. Nimelt koolitas ettevõte välja rühma juhte, kes on spetsiaalselt koolitatud Pokemoni jahtijaid sõidutama.

Foto: Taxify

«Need on mehed ja naised, kes on valmis pidevalt, suvalistes kohtades kiireid peatusi tegema ja sõitma kiirusega kuni 14km/h, et munade koorumine töötaks, tehes seda samas kannatlikult ja kaasaelavalt,» kirjeldas strateegiat Taxify esindaja Henrik Raave. Taksoettevõtte äpist on need juhid leitavad pildil oleva logo järgi.

Samas tuleb Pokemonide jahtijail muidugi arvestada sellega, et mingisugust allahindlust neile ei tehta. Sõidujagajatel – kes on peamised uuendusega kaasaminejaid - on ajatariif ikka kuus eurot tunnis ja teistel alates 10 eurost. Spetsiaalseid muudatusi ei ole ette võetud ka kilomeetrihinnas.

Kuid ideid on teisigi. Möödunud nädalavahetusel peeti Tallinnas Tornide väljakul Pokemon GO fännide järjekordset kokkutulekut ning muu teiste hulgas oli kohal näiteks Tele2, kes pühendunud fänne tasuta akupankade kasutamise ja muu hea ja paremaga varustas.

Foto: Tele2

Telia spetsialistid on pannud kokku aga nimekirja telefonidest, mis sobivad Pokemon GO mängimiseks eriti hästi. Valikute aluseks on eelkõige hea vastupidavusega aku, sobiv ekraan ning samuti telefoni ilmastikukindlus.

«Valisime selle järgi, et telefon ise oleks piisavalt võimekas, suure ekraani ja väga hea akuga. Näiteks Huawei Y6 Pro aku on tavapärasest 1,5 korda suurem. Ka teistel toppi jõudnud telefonidel on keskmistest paremad akud. Lisaks on meie nimekirjas Sony Xperia Z5 Compact ja Samsung Galaxy S7 edge, mis on ka ilmastikukindlad ega karda väikest suvist hoovihma,» kommenteeris Telia seadmete ja finantseerimise osakonna tootejuht Aleksei Hrustsov.

Foto: Reuters/ScanPix

Populaarne mobiilimäng «Pokémon Go» pole jätnud puudutamata ka Eesti ekspeaministrit - Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip, kes vastutab ühtlasi digitaalse ühisturu eest, on langenud tema turundusinimeste teatel Pokémoni-sõltuvusse.

Ansip postitas nimelt Twitterisse pildi akna küljes rippuvast mängutegelasest Drowzee ning lisas juurde teksti: «Pokémonid on igal pool – mu kontoris, elutoas ja õues pargis. Kui palju oled sina kinni püüdnud? Käes! #PokemonGO». Lisaks uhkustas Ansip Twitteri vahendusel, et on jõudnud mängus juba üheteistkümnenda tasemeni. Ansipil on aga veel pikk tee minna: kokku on Pokemon Go-s 40 taset.

Laias maailmas on muidugi koostöös mängulooja endaga turundustegevus veelgi suurejoonelisemalt käima läinud. Näiteks on kõik Jaapani 3000 McDonaldsit muudetud Pokemonidega võitlemise tallermaadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles