Jäänud on viimased tunnid Windows 10 tasuta kasutusele võtmiseks

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 10
Windows 10 Foto: microsoft.com

Täna kukub viimane tähtaeg, mil kõigil Windows'i kasutajatel on võimalus oma arvutites tasuta platvormi uusim versioon Windows 10 tasuta kasutusele võtta.

Kes seda sammu täna ette ei võta, tuleb alates homsest uuenduse eest tasuda koduversiooni eest 120 ja ettevõtteversiooni eest 200 dollarit. Platvormi on võimalik uuendada tahvlitel ja arvutitel, millel on peal platvorm alates Windows 7-st ning piisav tehniline võimekus.

Uuenduse paigaldamistarkvara allalaadimine võtab omajagu ruumi, seega tasuks mahukamad programmid ja failid enne ettevõtmist seadmest eemaldada.

Microsoft on langenud kriitikatule alla seoses uuenduste liiga agressiivse ja pealtükkiva taktika pärast, sellega on seotud ka mitmeid kohtuasju, milles tehnoloogiahiid on jäänud kaotajaks, vahendab BBC.

Sel suvel möödub aasta Windows 10 turule toomisest ja selle ajaga on Windows 10-t hakatud kasutama enam kui 350 miljonis seadmes.

Lisaks toob 2. augustil Microsoft oma kasutajateni operatsioonisüsteemi uuenenud versiooni –  Windows 10 Anniversary Update. Saabuv tarkvarauuendus hõlmab endas värskendusi nii eratarbija kui ka ettevõtete jaoks.

Uuendusi saavad ka Windows Ink ja veebibrauser Edge, mis on nüüd energiasäästlikum ja ligipääsetavam – paraku ei ühitu sellega jätkuvalt Eesti ID-kaardid.

Värskendusi hõlmavad endas veel Windows Hello, pakkudes paroolivaba sisenemist rakendustesse ja veebikeskkondadesse biomeetriliste autentimisvõimaluste kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles