Video: virtuaalreaalsus on juba argipäev, aga siiski oma arengu lapsekingades (1)

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-ekspert Indrek Vainu juhatab Arvamusfestivalil VUNK innovatsioonialal vestlusringi, kus arutlekse virtuaalreaalsuse tuleviku üle.
IT-ekspert Indrek Vainu juhatab Arvamusfestivalil VUNK innovatsioonialal vestlusringi, kus arutlekse virtuaalreaalsuse tuleviku üle. Foto: Digitark

Selle aasta Arvamusfestivali VUNK innovatsioonialal kõneldakse ka teemal "Virtuaalreaalsus koolis - tiigri järgmine hüpe?" Vestlusringi moderaator ja IT-ekspert Indrek Vainu käis Digitarga stuudios virtuaalreaalsuse teemal kaasa mõtisklemas, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Virtuaalreaalsus ehk VR pakub võimalust luua maailmu, mis on pärismaailmast sootuks erinevad, kuid mida aju reaalsusest ei erista. Me saame minna Marsile või kõrge mäe tippu ning see kogemus tunduks nii ehe, et mäe otsast alla vaadates läheksid meie põlved nõrgaks. Alates sellest aastast on seda võimaldav tehnoloogia laialdaselt saadaval.

Arvamusfestivali VUNK innovatsioonialal toimuvas paneelis räägime lähemalt VR-i unikaalsetest võimalustest. Eelkõige otsime rakendusi haridussüsteemis.

Küsime ekspertidelt kas, millal ja kuidas VR Eesti kui eeskujuliku digiühiskonna koolides oma koha võiks leida. Soodsa ilma korral saavad huvilised pärast paneeli ka ise virtuaalreaalsust kogeda.

Vaata Digitarga saatelõiku samal teemal:

Kõige olulisega aitab kursis olla Arvamusfestivali äpp!

Foto: Telia

Arvamusfestival muudkui kasvab ja mitmekesistub, aga kuidas saab osaleja olla kõige toimuvaga paremini kursis ning leida oma lemmiküritused ja -kohad? Meil on rõõm teada anda, et Arvamusfestivali äpp tuleb ka sel aastal, põhjalikum ja mugavam kui varem!

Kõik oma lemmiküritused saab salvestada Minu Kavasse. Veebis tehtud Minu Kava saab nüüdsest näha ka äpis ja vastupidi: mõlemad keskkonnad on omavahel sünkroonitud. Minu Kava loomiseks on vaja isiklikku parooli, mida saab sisestada nii veebis kui ka äpis.

Arvamusfestivali äppi on oma nutiseadmesse saada väga lihtne:

  • Kui sa kasutad iOSi, siis mine App Store’i, aga kui kasutad Androidi, siis Google Play‘sse.
  • Kirjuta otsingusse ‘Arvamusfestival‘.
  • Laadi seadmesse äpp nimega Arvamusfestival.

Äpi on loonud koostöös Teliaga ning võtnud arvesse eelmise aasta osalejatelt saadud tagasisidet. Äpp toimib kõigi operaatorite võrgus ja on tasuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles