USA valimised: miks on Clintoni «usk teadusse» tähelepanuväärne? (1)

Kaur Maran
, teadusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX

Selle aasta presidendirallit on mitu kommentaatorit nimetanud kõige polariseerivamaks Ühendriikide ajaloos. Peale julgeoleku, migratsiooni ja USA tähtsuse NATOs on üks olulisim, kuid ehk vähem tähelepanu saanud tulipunkt kahe suurpartei kandidaadi suhtumine teadusesse ja selle rahastamisse.

Ajalooliselt pigem teadust väärtustava vabariikliku partei kandidaadi Donald Trumpi sõnavõttude ja ameeriklaste teaduse-ebausu tõttu on jõutud punkti, kus Hillary Clintoni parteinominatsiooni vastuvõtu kõnes kõlanud fraasile «Ma usun teadusesse!» järgnes suur aplaus. Clinton ise puhkes seepeale naerma, suutmata justkui uskuda, et nii elementaarne ütlus sellist furoori võiks tekitada.

Kandidaatide teadusteemalised seisukohavõtud erinevad tõepoolest radikaalselt, andes mõningast aimu nende valituks osutumisel USAd ja kaude ka muud maailma ees ootavast neljast aastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles