Apple valab Indias vaevapisaraid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 7
iPhone 7 Foto: Gadgets 360

Vaatamata tohututele püüdlustele Indias pole Apple’il end kuidagi õnnestunudsellel maailma suuruselt teise rahvaarvuga riigi mobiiliturul sisse seada.

Tegelikkuses on pilt hoopiski vastupidine – teises kvartalis müüs ettevõte Indias aastatagusega võrreldes koguni 35 protsenti vähem oma mobiile. Seda isegi vaatamata suhteliselt odava iPhone SE turuletulekule, vahendab Cnet.

Täpsemalt müüs Apple teises kvartalis riigis 800 000 telefoni, aasta tagasi oli sama näitaja 1,2 miljonit.

Androidi platvormi sisaldavad seadmed on aga turu sisuliselt täies ulatuses vallutanud – nende turuosa moodustab koguni 97 protsenti.. Aasta varem oli sama näitaja 90.

India rahva sissetulekuid arvestades tippklassi telefonidel selles riigis hästi minna ei saagi. Valdav osa ostetud seadmetest maksab seal alla 150 dollari. Kas see võib kaasa tuua eriti odava iPhone tekke, näitab aeg. Seni on Apple proovinud seal müügiedu saavutada ka kasutatud telefonide müügiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles