Škoda kaalub USA turule naasmist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skoda. Pilt on illustratiivne.
Skoda. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Volkswageni omanduses Tšehhi autotootja Škoda otsutab järgmisel aastal, kas naasta Ameerika Ühendriikide turule, kirjutab Autoweek Handelsblattile toetudes.

Autotootja on USA patendiametis registreerinud mitmed juba olemasolevad mudelinimed ning rahvusvahelises meedias on viimasel ajal liikunud mitmeid uudiseid, mis vihjavad sellele, et Volkswagen laseb Škoda uuesti USA turule.

Škoda tegevjuht Bernhard Maier ütles Handelsblattile, et Põhja-Ameerika turge puudutav otsus langetatakse järgmisel aastal.

Škoda valikus on hetkel kuus mudelit - Citigo, Fabia, Octavia, Rapid, Yeti ja Superb. Neile lisandub lähikuudel suur linnamaastur Kodiaq, mis võiks hästi sobida just USA turule.

Praeguseks on autotootja USAs registreerinud Yeti, Octavia, Superbi ja vRS kaubamärgid. Viimatinimetatu märgib Škoda sportseeriat, sarnaselt näiteks Audi S-valikule.

Volkswageni kontserni võib mõjutada Škodat USAsse viima hiljutine diisliskandaal, mis on mõjunud laastavalt nimibrändi mainele. 1991. aastal ostetud Škoda on USAs aga tundmatu kaubamärk, kuna seda pole aastakümneid riigis müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles