LHV toob Eesti turule kontaktivabad viipemaksekaardid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juhatuse esimes Erki Kilu.
LHV Panga juhatuse esimes Erki Kilu. Foto: Peeter Langovits

LHV Pank hakkab juba augusti lõpus pakkuma viipemaksevõimalusega pangakaarte ning teeb viipemaksete vastuvõtu võimalikuks kaupmeeste makseterminalides.

Pank teatas klientidele saadetud kirjas, et juba augusti lõpust saab viipemaksega tasumise võimalus olema kõikidel LHV uutel pangakaartidel.

Uue kontaktivaba  NFC (near field communication) tehnoloogiaga kaardiga saab tasuda Eestis kuni 10-eurose ostu eest ilma kaarti makseterminali panemata ja PIN-koodi sisestamata. Limiidi 10 eurot on kokku leppinud omavahel Eestis tegutsevad pangad ning uuesti vaadatakse see üle järgmisel suvel.

Makse tegemiseks kontaktivaba kaardiga tuleb sellega lihtsalt viibata viipemakset võimaldava makseterminali kohal. Viipemakseid saab teha maksekohtades, kus on sellekohane märgistus.

Mis puutub summadesse, mis jäävad üle 10 euro, siis nende eest saab tasuda samamoodi kui seni.

Ühtlasi lõpetab LHV seniste deebetkontot ja krediidikontot ühel kaardil võimaldavate pangakaartide väljastamise. Kõik praegu klientide käsutuses olevad kahe kontoga kaardid toimivad senistel tingimustel kuni kehtivusaja lõpuni.

Viipemaksevõimalusega kaardi kuutasu on erakliendile 1 euro ja ärikliendile 2 eurot. Nooremad kui 26 aasta vanused kliendid kasutavad LHV pangakaarte ka tulevikus tasuta.

«Soovime minna uutele pangakaartidele üle järk-järgult ja seepärast ei puuduta muudatused meie seni väljastatud pangakaarte. Kahe kontoga kaarti saab sellel märgitud kehtivusaja lõpuni endist viisi edasi kasutada. Soovi korral saavad kliendid tellida viipemaksekaardi endale ka enne olemasoleva kaardi aegumist,» ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

LHVs töötab üle 250 inimese ja LHV pangateenuseid kasutab üle 95 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 170 000 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles