Google´i isesõitvate autode projekti tehnoloogiajuht lahkus ettevõttest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google arendatav isesõitev auto pole küll eriti nägus, kuid sisaldab futuristlikke süsteeme.
Google arendatav isesõitev auto pole küll eriti nägus, kuid sisaldab futuristlikke süsteeme. Foto: Google

Seitse ja pool aastat Google´i isesõitvate autode arendusüksuses töötanud tippinsener Chris Urmson teatas, et lahkub ettevõttest, kirjutab Engadget.

Urmson juhtis üksust 2013. aastast kuni eelmise aasta septembrini, mil Google palkas tema töökohale Hyundai USA regiooni tegevjuhi John Krafciku. Urmson liigutati toona tehnoloogiajuhiks.

New York Timesi andmetel ei olnud Urmson Krafciku võetud suunaga rahul ning pidas Google´i emafirma Alphabeti juhi Larry Page´iga sel teemal maha mitmeid tuliseid vaidlusi. Ametliku versiooni järgi oli tema lahkumise põhjuseks aga soov end uutes väljakutsetes proovile panna.

Google on üks isesõitvate autode tööstuse pioneere, kuid seni ei ole masstootmisesse jõudvat tehnoloogiat ega ka sõidukeid esitletud.

Mais teatasid Google ja Fiat Chrysler, et teevad koostööd 100 isesõitva väikebussi ehitamisel. Tegu oli esimese korraga, mil mõni suurem traditsioonilise autotootja on käed löönud Silicon Valley tehnoloogiaettevõttega isesõitvate autode vallas.

Google´i isesõitvad autod on läbinud praeguseks üle 1,7 miljoni testmiili (2,7 miljoni kilomeetri). Tähtaega, mil Google´i isesõitvad autod võiks olla laiemale avalikkusele kättesaadavad, ei ole veel paika pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles