Venemaa uurib Apple´i osalust nutitelefonide väidetavas hinnakokkuleppes

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iphone 6S
Iphone 6S Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Venemaa riiklik konkurentsiamet (FAS) teatas eile, et alustas tarbijate kaebustele tuginedes Apple´i nutitelefonide hinnakokkulepete uurimist, kirjutab Reuters.

Nimelt oli ameti poole pöördunud tarbija, kes viitas sellele, et Venemaa 16 suurimat edasimüüjat olid mullu oktoobris müüki jõudnud Apple´i nutitelefonidele iPhone 6s ja iPhone 6s määranud identsed hinnad. FAS asus uurima, kas ja millist osa mängis selles nähtuses Apple´i poolt edasimüüjatele pealesurutud hinnapoliitika.

Täpsemalt huvitab ametit see, kas USA ettevõte sundis mingil viisil Venemaa edasimüüjaid soovituslikke jaemüügihindasid kohustuslikuna võtma. Seni on selgunud, et jaemüüjad olid tõepoolest kehtestanud identsed müügihinnad ning hoidnud nende hindu teatud tasemel täpselt sama perioodi jooksul. Seejuures ei puudutanud selline tegevus vaid 6Si ja 6S Plusi, vaid ka teisi Apple´i nutitelefone.

Apple teatas täna, et ei ole Venemaal kuidagi oma nutitelefonide jaemüügihindu mõjutanud, väites, et kõik edasimüüjad määravad seadmete lõpphinnad ise, seda mitte ainult Venemaal, vaid kõikjal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles