Apple´i tippjuht: meie platvormita Uberit ei eksisteeriks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple’i juhtivtöötaja Eddy Cue esitlemas Beats 1 raadiot, mis saanud Apple Musicu üheks tõmbenumbriks.
Apple’i juhtivtöötaja Eddy Cue esitlemas Beats 1 raadiot, mis saanud Apple Musicu üheks tõmbenumbriks. Foto: AP/Scanpix

Tehnoloogiaettevõtte Apple internetitarkvara ja teenuste eest vastutav asepresident Eddy Cue rääkis Fast Company´le antud intervjuus, et Uber sai populaarseks ainult tänu Apple´i ehitatud nutiplatvormile.

«Ma arvan, et see on suurepärane, et Travis (Uberi tegevjuht Travis Kalanick, toim) ja tema tiim ehitasid Uberi meie platvormile. Teeme selle selgeks: ilma meie platvormita neid ei eksisteeriks. Kuid see on suurepärane, et nad mõtlesid sellele probleemile ja lahendasid selle. Meie (Apple, toim) ei vaadanud selles suunas. Me ei oleks kunagi seda probleemi sellise nurga alt näinud,» ütles Cue intervjuus.

2009. aastal San Franciscos asutatud transpordivahendusettevõte Uber on maailma kõrgeima hinnangulise väärtusega idufirma. Mullu hinnati see investorite poolt juba 62,5 miljardile dollarile.

Transpordirakenduste seas on Uber olnud pikka aega Apple´i veebipoes Apple Store esikohal. Sama positsiooni on rakendus hoidnud ka konkureeriva platvormi Android veebipoes Google Play.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles