Pokemonid vana meedia vastu (1)

Aivar Pau
, tehniakajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudised sotsiaalmeediast. Illustreeriv foto.
Uudised sotsiaalmeediast. Illustreeriv foto. Foto: Erik Prozes

Meid ümbritseva informatsiooni ja infokanalite arvu tohutu kasv on loonud olukorra, kus iga meie tähelepanuraasukest püüavad ühtviisi kõik meid ümbritsevad nähtused ning traditsioonilisel veebimeedial ei pruugi olla palju väljavaateid ellu jääda.

Võib küsida, kui tähtis on meile ikka veel see, mis järjekorda on paigutunud või paigutatud päevauudised veebiväljaande avalehel ja telesaated saatekavas. Valdav osa meist on leidnud kapitaalselt teised viisid, kuidas oluline ja huvipakkuv info kätte saada. Väga tarkade süsteemide otsas tegutsev ühismeedia, hästi valitud otseallikad, täpsed märksõnapõhised feed’id – juhuslikule infole ei ole meie maailmas enam kuigi palju ruumi.

Tõepoolest, uus põlvkond ei tea ega peagi teadma, mis on televisiooni saatekava; miks peaks teda huvitama ajakirjaniku hinnang selle kohta, mis on oluline? Ja kui astuda üks samm edasi, siis jõuame tõdemusele, et veebimeedia portaalid ei konkureeri ammu enam vaid omavahel, võitlus  tähelepanu pärast käib kogu inimeste päevakavas – turul on kõik, alates pokemonidest ja lõpetades Ekspressi paberversiooniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles