Microsoft Office’i pere uus oluline liige – jutuvestjast digilõuend

Aivar Pau
, tehniakajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus rakendus Sway
Uus rakendus Sway Foto: Microsoft

Paljude inimeste postkasti potsatas täna kutse liituda Microsoft Office'i uue rakendusega – nimeks on tal Sway ning missiooniks võimaldada kuvada uusi ideid, esitlusi või miks mitte ka lihtsalt reisikirjeldusi veebipõhisel lõuendil.

«See võimaldab väga vähese pingutusega tuua ühele põhjale informatsiooni erinevatest allikatest, kujundada see silmapaistvaks ning presenteerida ükskõik millisel ekraanil.  Põhimõtteliselt on tegemist digitaalse jutuvestmise rakendusega, mida saab kasutada kodus, tööl ja koolis erinevate ülesannete lahendamiseks – raportid, esitlused, koolitööd ning kiired uued ideed ning isiklikud mõtted,» selgitas Microsofti esindaja Postimehele uue rakenduse tööd.

Teenus on tegelikult turul olnud juba mõnda aega, tekib muidugi küsimus, miks Microsoft sellega välja tuli. «Me elame aina rohkem mobiilses ning pilveteenuste põhises maailmas. See kiire maailma ja kiire elutempo tähendab seda, et inimesed tahavad alati uut ja kiiret informatsiooni, mis toob kaasa võimaluste otsimise, kuidas lihtsalt ja kiirelt saaks jagada oma ideid erinevatele meediatarbijatele läbi pilve,» selgitas ettevõtte esindaja.

Tema sõnul muutub selline loo/avalda/jaga tsükkel aina lühemaks ning kiiremaks ning inimestel on vähem aega kõikvõimalike rakenduste sisusse sügavuti keskendumiseks, et kõiki võimalusi väga hästi selgeks saada.

Selle jaoks ongi Microsoft loonud Sway – rakenduse, mis on lihtne kasutada juba esimesel korral ning intuitiivselt ja mis väga ruttu annab võimaluse panna kokku, kujundada ning esitada oma loodud sisu.

Ärisektoris kasutatakse Sway´d raportite, treeningute, uudiskirjade ja muu sellise loomiseks, sest see on lihtsalt veebis jagatav ning annab võimaluse kiiresti erinevatest allikatest kokku tuua informatsiooni.

Ettevõtte teatel on Sway ka töövahend õpilastele ja tudengitele, loomaks uutmoodi esitlusi lihtsamalt ning atraktiivsemalt. Lisaks annab see õpetajatele võimaluse luua huvitavamaid ning interaktiivsemaid loenguid, tagasisidet lapsevanematele või konkreetseid ülesandeid klassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles