Droon DJI Phantom 4 läbi algaja piloodi silmade: inimene on aastatuhandeid unistanud lendamisest (1)

Erki Oras
, Digitarga külalisblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonid on põnevad, teevad väga häid videoid ja annavad uue vaatenurga ümbritsevale, aga üht-koma-teist peab enne esimest lendu siiski teadma!
Droonid on põnevad, teevad väga häid videoid ja annavad uue vaatenurga ümbritsevale, aga üht-koma-teist peab enne esimest lendu siiski teadma! Foto: Digitark

"Tõttöelda pole ma kunagi tundnud erilist huvi ei autode ega teiste iseliikurite vastu. Ilmselt on viga geenides," kirjutab külalisblogija Erki Oras sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark. "Seega suhtusin Digitarga droonitestimise pakkumisse kahetiselt. Ühelt poolt on ikka põnev uusi asju katsetada, teiselt poolt aga puudub mul neljarattaliste juhtimiskogemus, tiivulise sõiduki omast rääkimata. Ning kui arvestada, et kõnealune lennumasin maksab umbes poolteist minu kuupalka, saab selgeks minu kõhkluse põhjus."

Mida teada enne drooni ostmist?

Vastutasin ju drooni eest oma isikliku rahakotiga. Aga et jänesed hokit ei mängi, otsustasin siiski riskida ja võtsin pakkumise vastu ning tõin firma DJI ühe tippmudeli koju. Etteruttavalt võin öelda, et ma ei kahetse oma otsust, kirjutab Erki Oras Digitargas.

Sulle võib huvi pakkuda ka see Digitarga saatelõik droonidest:

Erki Orase õpetussõnad algajatele droonilennutajatele:

  • Tutvu hoolikalt kasutusõpetustega nii DJI enda kodulehel kui õpetusvideotega YouTube’is.
  • Vali lennutamise koht hoolikalt, väldi läheduses puid ja ehitisi.
  • Ilm on oluline – väldi vihma ja võimalusel ka kõvemat tuult.
  • Kui tahad pildistada, vali hoolikalt ka lennutamise aega ja valgustingimusi.
  • Planeeri hästi ette, mida teha tahad, sest antud drooni aku kestvus on ideaalis 28 minutit. Vajadusel võtta kaasa varuaku (pole komplektis). Aku laadimiseks kulub vähemalt poolteist tundi.
  • Enne kodunt väljumist kontrolli akude täituvust.
  • Kontrolli, et kaasas oleks sobiv kaabel nutiseadme ja droonipuldi ühendamiseks (pole komplektis). Drooni juhtpuldile tuleb pildi nägemiseks ühendada nutiseade (nutitelefoon või tahvel).
  • Varusta ennast aegsasti tiivikute varukomplektiga.
Kuigi drooniga tuleb kaasa palju põnevat ja kasulikku, on kõige olulisem siiski alla laadida manuaal ja see põhjalikult läbi töötada.
Kuigi drooniga tuleb kaasa palju põnevat ja kasulikku, on kõige olulisem siiski alla laadida manuaal ja see põhjalikult läbi töötada. Foto: DJI

Erki Oras kirjutab oma esimesest droonilennutamise kogemusest Digitargas pikalt ja põhjalikult ning räägib lahti ka drooniteemad nagu välimus, tarkvara, kasutamine ning fotode ja videote tegemine.

Loe ka teisi lugusid droonidest, fotograafiast ja lennutamisest!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles