Angry Birdsi tootja endine tegevjuht hakkab Nokia telefone ellu äratama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: MOBIILTELEFON :TARTU, EESTI, 30JUN05 -  
Pildil mobiiltelefon Nokia.
sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
TRT02: MOBIILTELEFON :TARTU, EESTI, 30JUN05 - Pildil mobiiltelefon Nokia. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Soome ettevõte HMD Global Oy, mis soovib Nokia mobiiltelefonid uuesti turule tuua, palkas turundustiimi etteotsa mängutootja Rovio endise juhi Pekka Rantala, kirjutab Reuters.

Rovio eesotsas pidas Rantala vastu vaid aasta, astudes pärast suuri kärpeid ja koondamisi eelmise aasta lõpus oma ametikohalt tagasi. Aastatel 1994 kuni 2011 töötas ta Nokia heaks.

Veel vähem kui kümmekond aastat tagasi maailma suurima telefonitootja tiitlit kandnud Nokia sõlmis mais HMDga eksklusiivse litsentsilepingu, mille abil on ettevõttel võimalik Nokia brändi kandvad seadmed uuesti müügile paisata.

Nokia kaotas oma turuliidri positsiooni, kuna ei suutnud Apple´i ja Samsungiga nutitelefonide turul võistelda. Kaks aastat tagasi müüs ettevõte kogu oma telefonitootmise Microsoftile ning keskendus telekomiseadmete arendamisele.

Maailma suurim tarkvarafirma on praeguseks aga suurt kahjumit tootva telefoniüksuse suures osas maha kandnud.

HMD Nokia brändi kasutavad telefonid ja tahvelarvutid kasutavad Androidi tarkvaraplatvormi. Seadmed toodetakse ja tarnitakse Taiwani elektroonikaettevõtte Foxconn tütarfirma FIG Mobile poolt.

Millal täpsemalt võiks uued Nokia nutiseadmed müüki jõuda, ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles