Cisco koondab kuni 14 000 töötajat

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cisco reklaampaneel maailma mobiilikonverentsil Barcelonas
Cisco reklaampaneel maailma mobiilikonverentsil Barcelonas Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Telekomiseadmete tootja Cisco plaanib käesoleval aastal koondada üle maailma kuni 14 000 inimest ehk iga viienda töötaja, kirjutab tehnoloogiauudiste portaal CRN ettevõtte tegemistega kursis olevatele allikatele toetudes.

Californiast juhitav suurettevõte peaks koondamisplaani avalikustama lähinädalatel. Väidetavalt on juba hakatud vanemaealiste töötajate poole pöörduma varajast pensionileminekut puudutavate hüvituspakettidega.

Kokku koondatakse CRNi allikate sõnul 9000-14000 töötajat, selle põhjuseks on Cisco ümberstruktureerimine riistvarale keskendunud ettevõttest tarkvarakeskseks ettevõtteks.

Cisco palgal oli esimese kvartali lõpus üle maailma 73 104 töötajat. Juhul, kui ettevõte tõepoolest jätab tööta 14 000 inimest, oleks see 32aastase ettevõtte ajaloo suurim koondamine.

Cisco ise ei ole CRNi koondamisuudist kommenteerinud. Suure tõenäosusega on sellel siiski aga tõepõhi all, kuna sarnaseid raporteid on avalikustatud ka varem. Juba jaanuaris prognoosis Wall Streeti analüütik Trip Chowdhry samasse suurusjärku jäävat koondamislainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles