Google ei nõustunud Venemaa võimudega kohtuvälisele kokkuleppele minema

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i uusima Androidi-versiooni maskotiks on vahukommi kandev Androidi-mehike.
Google'i uusima Androidi-versiooni maskotiks on vahukommi kandev Androidi-mehike. Foto: androidcentral.com

Venemaa konkurentsiamet FAS teatas eile, et ei saavutanud USA internetifirmaga Google kohtuvälist kokkulepet, kirjutab Reuters Interfaxile toetudes.

FAS teatas eelmisel nädalal, et trahvib USA internetifirmat Google konkurentsi moonutamise eest 438 miljoni rubla ehk 6,8 miljoni dollariga, kuna Google´iga navigatsiooni ning internetiotsingu alal konkureerivatel ettevõtetel ei ole võimalik eellaadida oma rakendusi Androidi seadmetesse. See aga tekitab ameti hinnangul turul ebavõrdse olukorra. Ametnikud usuvad, et USA ettevõte on oma domineerivat turupositsiooni kurjasti ära kasutanud ning tõrjunud ebaausate võtetega kohalike konkurentide nagu Yandex edenemist. Just Yandexi esitatud kaebuse põhjal uurimine ka algatati.

Google kaebas eelmise nädalal FASi otsuse edasi ning amet väitis, et osapooled võivad jõuda ka kohtuvälisele kokkuleppele, seda juhul, kui Google tunnistab konkurentsiseaduste rikkumist ning nõustub maksma sellest tulenevaid trahve. Seda aga ei juhtunud.

«Kohtuvälise kokkuleppe saavutamist puudutavad kõnelused Google´iga jooksid liiva. Nüüd peab kohus sellele asjale joone alla tõmbama,» ütles FASi telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia regulatsioonide üksuse juht Jelena Zajeva Interfaxile.

Kohus peaks Google´i apellatsiooni arutama täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles