Elon Muski nõbude aastapalk vähendati 275 000 dollarilt ühele dollarile

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk soovib Teslaga ühendada päikeseenergiat tootva SolarCity.
Elon Musk soovib Teslaga ühendada päikeseenergiat tootva SolarCity. Foto: Reuters / Scanpix

USA päikesepaneelide tootja SolarCity teatas uutest kärpeplaanidest, mille käigus vähendatakse ettevõtte tegevjuhi Lyndon Rive´i ja tema venna, tehnoloogiajuhi Peter Rive´i aastapalk 275 000 dollarilt ühele dollarile, kirjutab Reuters.

Väidetavalt tegid vennad palgakärpe ettepaneku nõukogule ise. Augusti alguses nõustus suure võlakoorma käes vaevlev SolarCity vastu võtma elektriautode tootja Tesla Motors 2,6 miljardi dollari suuruse ostupakkumise.

Muski nõbude poolt asutatud SolarCity´l on kohustusi rohkem kui kuue miljardi dollari eest, kaasaarvatud võlad.

Kuigi USAs on SolarCity katusele paigaldatavate päikesepaneelide turu liider, raporteeritakse kvartalist kvartalisse kahjumeid. Ainuüksi käesoleval aastal oli ettevõtte aktsia börsil enne Tesla ostupakkumist kukkunud 60 protsenti.

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk on ka SolarCity nõukogu esimees ning mõlema ettevõtte suurim aktsionär. Teslast 19 protsenti ning SolarCity´st 22 protsenti omav miljardär ostutehingut puudutavatest aktsionäride hääletustest osa ei võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles