Ford toob 2019. aastaks turule kaks uut elektriautot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi kontseptsioonauto Edge juhikoht.
Fordi kontseptsioonauto Edge juhikoht. Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

USA autotootja Ford arendab uusi elektrimootoriga varustatud mudeleid, mis müügisalongidesse peaks jõudma juba 2019. aastal, kirjutab Autocar.

Kui praegu on Fordil mudelivalikus ainukese elektriautona Focuse elektriline versioon, mis peaks tuleval aastal uuenduse saama, siis autotootja järgmine samm elektriautode turul peaks olema veidi jõulisem. Autocari andmetel on kavas müüki paisata väiksema suurusklassi linnamaastur ning Focusel põhinev väikeauto, mis võiks konkurentsi pakkuda Tesla Model 3le. Mõlemad autod peaks olema saadaval täiselektrilisena, pistikhübriidina ning hübriidina. Sama strateegiat kasutab ka näiteks Lõuna-Korea autotootja Hyundai oma Ioniqi puhul.

Fordi täiselektriliste mudelite sõiduulatus peaks ületama 200 miili (322 km) piiri. Autocari andmetel hakkab Ford kasutama uute elektriautode puhul 2013. aastal registreeritud Model E nime, mida omal ajal soovis järgmisel aastal tootmisesse minevale väikeautole Model 3 asemel nimeks panna ka Tesla Motors.

Uute autode hinnaklass ei ole veel teada, kuid Fordi esindajad on varasemalt öelnud, et kahjumiga nad ühtegi mudelit müüma ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles