Fiat Chrysler näeb Samsungit võimaliku strateegilise partnerina

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat Chrysler endine tegevjuht Sergio Marchionne, kes täna suri.
Fiat Chrysler endine tegevjuht Sergio Marchionne, kes täna suri. Foto: REBECCA COOK/Reuters

Autokontserni Fiat Chrysler tegevjuht Sergio Marchionne ütles eelmise nädala lõpus ajakirjanikele, et Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung oleks USA-Itaalia autotootjale sobiv strateegiline partner, kirjutab Bloomberg.

Bloombergi andmetel soovib Samsung üles osta Fiat Chrysleri omanduses komponentide tootja Magneti Marelli ning on kontserniga ka mõnda aega sellel teemal kõnelusi pidanud. Eriti huvitab Lõuna-Korea ettevõtet Marelli valgustuse, autosiseste meelelahutussüsteemi ja telemaatikaäri.

Marchionne ei soovinud Bloombergile Samsungi võimalikku huvi üksuse vastu kommenteerida, kinnitades, et sellele on ka teisi huvilisi.

«Samas ei ole me huvitatud lihtsalt Magneti Marelli müügist, kuna sellel on meile strateegiline väärtus. Mis iganes sellega ka edasi saama hakkab, ei toimu kindlasti midagi üleöö.»

«Meil on Samsungiga suurepärane suhe, nii tarnija kui ka potentsiaalse strateegilise partnerina,» lisas Fiat Chrysleri tegevjuht. «Mul on Samsung Electronicsi nõukogu aseesimehe Lee Yae Yongiga hea suhe, kuna me oleme mõlemad ka Exor Spa nõukogus, mis on Fiat Chrysleri suurim osanik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles