Vene IT-ettevõte arendas oma tarkvarapaketi osaliselt Eestis (1)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parallelsi kontor Tallinnas
Parallelsi kontor Tallinnas Foto: Julia Maria Linna

Tallinnas Ülemiste City ärilinnakus alates 2015. aastast tegutseva Vene tipp IT-ettevõtte Parallels rahvusvaheline meeskond lansseeris oma esimese osaliselt Eestis arendatud toote – Parallels Desktop 12 for Mac & Parallels Toolbox.

«Eestis on väga hea töökeskkond ning kõik meie tiimi liikmed on siinse elu- ja töökorraldusega rahul,» märkis Parallelsi asepresident Nikolai Dobrovolsky.

Tema sõnul on ettevõtte Eestis tegutsevas meeskonnas on hetkel 35 töötajat, kes on peamiselt eesti ja vene rahvusest.

«Mitmed rahvusvaheliste ettevõtete arenduskeskused on ennast Ülemiste Citys sisse seadnud ning meie jaoks on Parallelsi uus töösaavutus midagi erilist – valmis saadi tarkvara, mida hakkavad kasutama maailmas miljonid inimesed. On uhke tunne, et selle tarkvarapaketi esmaesitlus toimus just Eestis ning Ülemiste City ärilinnakus,» sõnas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

Uut Parallels Desktop 12 for Mac’i iseloomustamiseks lausus Dobrovolsky, et tarkvarapaketti on lihtne kasutada ning selle boonuseks on isikupärastamisvõimalused. «Parallels Desktop 12 pakub Macile meie parimat Windowsi kasutuskogemust, muutes miljonitele kasutajatele paljude igapäevaülesannete täitmise lihtsamaks.»

macOS Sierra valmidusega Parallels Desktop 12 on üle 25 protsendi suurema jõudlusega ja sisaldab enam kui 20 lihtsat ühe funktsiooni tööriista ning utiliite, mis on saadaval ka eraldi rakenduses Parallels Toolbox for Mac.

Parallels Desktop 12 for Mac sisaldab võimalust osta Windows 10 ja paigaldada see hõlpsasti kasutades Parallelsi töölaua nõustajat ning samuti Windowsi planeeritud hoolduse suvandit, mis võimaldab Windowsi värskendusi ja hooldusi teha öösiti või siis, kui see ei sega kasutaja töövoogu. PC- ja Xboxi mängude mängijad saavad paketti Parallels Desktop 12 for Mac kasutades rohkem tuge.

Desktop toetab ka Windows 10 Xboxi rakendust, võimaldades striimida ja mängida Xboxi mänge oma Maci seadmetel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles