Audi vastus Tesla Model Sile läheb tootmisesse (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S
Tesla Model S Foto: SCANPIX

Volkswageni kontserni omanduses Saksamaa autotootja Audi hakkab tootma luksuslikku neliveolist elektrisedaani A9 e-tron, kirjutab Autocar.

Neljaukseline luksusauto hakkab tehnoloogilisi lahendusi jagama uue elektrilise linnamaasturiga Q6 e-tron.

Lisaks A9 e-tronile lisandub Autocari andmetel Audi elektriautode valikusse ka praeguse A3 e-troni järeltulija.

A9 e-troni sõiduulatus peaks küündima 500 kilomeetrini ning Audi neljanda taseme autonoomse juhtimise tehnoloogia, mis on üks tase kõrgem kui kasutusel uuel A8l.

«2020. aastaks on meie elektriautode valikus kolm mudelit. 2025. aastaks peaks neljandik meie mudelivalikust olema varustatud elektrimootoritega,» ütles Audi tegevjuht Rupert Stadler ajakirjanikele.

Sarnaselt Q6 e-tronile on A9 e-tron varustatud 95kWh vedelikjahutusega akupaketiga, mis on kinnitatud sõitjateruumi alla. Lisaks kaabliga laadimisele pakub Audi ostjatele ka 11 kW induktsioonlaadimist, lisaks suudab auto end autonoomselt laadimisplaadi kohale parkida.

Auto kiiruslikud näitajad ei ole veel avalikustatud, kuid teatud aimu annavad neist Audi e-tron quattro kontsepti vastavad näitajad. Kontsept kiirendab nullist sajani 4,6 sekundiga ning tippkiirus on piiratud 210 kilomeetrini tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles