Veebiarendajate ja disainerite konverents Refresh toob kokku idufirmade tipud

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Refreshi lava aastal 2015
Refreshi lava aastal 2015 Foto: Korraldajad

Tallinnas Kultuurikatlas toimub 9. septembril teist aastat veebiarendajatele, disaineritele ja tootejuhtidele suunatud konverents Refresh, kus lavale astuvad valdkonna tipp-professionaalid nii Eestist kui väljastpoolt.

Refresh tuleb seekord suurema ja võimsamana – kui eelmisel aastal osales sellel üheksa esinejat, siis tänavu astub kahel pealaval üles juba 14 kõnelejat. Nende seas on SoundCloudi tootejuht ja arendaja Tiffany Conroy, hiljuti väga eduka IPO teinud Twilio arendusevangelist Phil Nash, TransferWise’i disainijuht Duncan Lamb, kelle kogemustepagasis on ka Nokias ning Skype’is töötamine.

Lisaks Testlio asutaja ja tehniline juht Marko Kruustük, SaleMove’i seeniorarendaja Stenver Jerkku ja  Lifetrampi tootedisainer Mariusz Ciesla jpt.

«Piirkonna sündmustekalendrist oli seni puudu veebi- ja digitaalmeediat sügavamalt käsitlev üritus – midagi, milles oleks ühendatud nii tehniline kui turunduse pool,» sõnas ürituse üks eestvedajatest, TransferWise’i arendusjuht Alvar Lumberg.

Tema sõnul teevad arendajad, disainerid ja turundajad «omas mullis oma asja», kuigi ühisnimetajaks on neil teenused veebis. Refreshi eesmärk on see kogukond kokku tuua ning omavahel suhtlema panna.

Ürituse sünni juures on ka Tech Sister’si üks algatajatest, igapäevaselt arendajana tegutsev Janika Liiv, kes rõhutas, et tegemist ei ole kindlasti hariduskonverentsiga. «Ennekõike soovime luua festivalilikult elavat õhkkonda, mis inspireerib arutlema, suhtlema ning uusi vaatenurki leidma,» sõnas Liiv.

Konverentsile on õla alla pannud TransferWise, Startup Estonia, Veebimajutus, Testlio, Velvet, Bigbank, Clanbeat, Codelab ning teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles