Selgus Samsungi tipptelefoni turuletuleku venimise tegelik põhjus

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung esitles Londonis uut telefoni Galaxy Note 7
Samsung esitles Londonis uut telefoni Galaxy Note 7 Foto: Aivar Pau

Lõuna-Korea tehnoloogiagigant Samsung ütles täna välja oma uue tipptelefoni Galaxy Note 7 turulejõudmise venimise tegeliku põhjuse – seade suunati nimelt täiendavasse kvaliteedikontrolli väidetavalt akude plahvatamisohu vältimiseks.

Algselt pidi seade Eestis müügile jõudma 19. augustil, kuid see lükati edasi 16. septembrile erakordselt suurest nõudlusest tingitud laovarude tagamise vajaduse põhjendusel. Täna teatas Samsung aga hoopis midagi muud.

«Galaxy Note’i tarned hilinevad toote kvaliteedi tagamiseks tehtavate täiendavate testide tõttu,» kinnitas Samsung Reutersile.

Lõuna-Korea kohalikud meediaväljaanded on teatanud, et mõnedel kuu alguses Galaxy Note 7 omanikuks saanud kasutajatel on plahvatanud seadme akud.

Samsungi eelmist lippulaeva Galaxy S7-t on tabanud kogu maailmas tohutu müügiedu, selle eelkäijal S6-l esinesid aga samuti tarneprobleemid ja seetõttu ei osutunud selle müük niivõrd edukaks.

Selle puutepliiatsiga varustatud telefoni peamiseks uuenduseks võrreldes eelkäijatega on silmaiiriseskänneri kasutuselevõtt seadme lukustusest vabastamiseks ja teatud kaustadele ligipääsemiseks.

Galaxy Note7 soovituslik hind Eestis saab olema 869 eurot. Ennustuste kohaselt loodab Seamsung seadet müüa 18 miljonit tükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles