Kirikus pokemone taga ajanud Vene blogijat ähvardab viis aastat türmi (video)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene blogija mängib kirikus Pokemone
Vene blogija mängib kirikus Pokemone Foto: Youtube

Venemaa õiguskaitseorganid on esitanud süüdistuse vaenu õhutamises ja usuliste tunnete solvamises noorele Venemaa blogijale, kes filmis ennast Jekaterinburgi katedraalis «Pokémon Go'd» mängimas.

Ruslan Sokolovski nimeline noormees on kaheks kuuks vahi alla võetud ning teda ähvardab süüdimõistmisel kuni viieaastane vanglakaristus, teatab AFP.

Sokolovski postitas 11. augustil Youtube’i video, milles siseneb Jekaterinburgi Kõigi Pühakute kirikusse ja asub seal oma iPhone’iga taskukoletisi taga ajama.

«Kuidas saab see kedagi solvata, kui siseneda kirikusse mobiiltelefoniga,» sõnas ta. Sama meelt ei olnud aga politseiuurijad, kes otsisid läbi ka ta kodu.

Üleilmselt ülipopulaarne mobiilimäng on mängureile kaasa toonud ohtralt liiklusõnnetusi, allakukkumisi ja kaaskodanike pahameelt. Rakendus kasutab satelliidiandmeid, graafikat ja kaameraid ning loob virtuaalreaalse keskkonna, kus kasutajad peavad oma ümbrusest püüdma taskukoletisteks kutsutud tegelasi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles