Volkswagen tahab hakata Hiinas elektriautosid ehitama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: DARREN ORNITZ/REUTERS

Saksamaa autokontsern Volkswagen peab elektriautode tootmiseks läbirääkimisi Hiina riigi omanduses ettevõttega Anhui Jianghuai Automobile, kirjutab Wall Street Journal.

Volkswagen on Anhui Jianghuaiga allkirjastanud juba koostöömemorandumi, mille eesmärgiks on lähitulevikus ühisettevõtte loomine. Ametlikule kokkuleppele loodetakse jõude järgneva viie kuu jooksul.

Volkswageni teatel peaks mõlemad autotootjad omama loodavas ühisettevõttes 50protsendist osalust.

Volkswagen on üks suurimaid Hiinas tegutsevaid välismaiseid autotootjaid, olles turul tegutsenud viimased kolm aastakümmet. Ettevõttel on riigis juba kaks autotootmispartnerit - SAIC Motor Shanghais ning FAW Group Hiina kirdeosas. Hiina seaduste järgi tuleb välismaistel ettevõtetel Hiinas autode tootmiseks kohalike partneritega koostööd teha. Volkswagen müüs mullu Hiinas 3,55 miljonit autot, mis moodustas ettevõtte kogumüügist üle kolmandiku.

Jianghuai tegutseb Hiina idaosas asuvas Anhui provintsis ning on üks suurimaid kohalikke veoautotootjaid. Samuti on ettevõtte valikus sisepõlemis- ning elektrimootoriga sõiduautod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles