Video: Mercedestest saavad eestlaste pakiveorobotite «emalaevad» (3)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starship asus koostööle Mercedesega
Starship asus koostööle Mercedesega Foto: Starship

Eestlaste loodud pakirobotite ettevõte Starship Technologies avalikustas täna suviläbi kestnud koostöö Saksa autotootja Mercedes-Benz Vans'iga, mille eriliselt sisustatud kaubikud võivad tulevikus toimetada robotid klientidele lähemale.

Täpsemalt võib robotite «emalaevaks» saada Mercedes-Benz Sprinter, millesse saab mahutada kuni kaheksa Starshipi pakiveorobotit ja laialikandmiseks mõeldud kauba. Kaubikud peatuvad klientide lähipiirkonnas ning vabastavad ja korjavad robotid peale poolautomaatse süsteemi abil.

Pakiveorobotid Mercedese kaubikus
Pakiveorobotid Mercedese kaubikus Foto: Starship

Robotid leiavad seejuures ise tagasitee kaubikuni, et selle sisemuses uuesti kaubaga täituda. Kokku kannab selline süsteem nime Robovan ning selle võimekuseks on kanda üheksa tunni jooksul tarbijateni 400 saadetist. See tähendab praeguste kandemeetoditega võrreldes 120-protsendist mahukasvu, lisaks vähem ummikuid ja heitgaase.

Mercedes-Benz Vans juhi Volker Mornhinwegi sõnul on Starship uuenduslik ja loominguline partner, kellega koos parandada kaubavedude viimase miili lahendusi. Starship on juba käivitanud pakiveorobotite kommertstestid Suurbritannias, Saksamaal ja Šveitsis. Patrneriteks teiste seas Just Eat ja Swiss Post.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles