Kuidas muuta telefon reisil asjalikuks kasulikuks kaaslaseks?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaameraga nutikas on reisil heaks kaaslaseks ka hetkede jäädvustamisel, kuid sisaldab oluliselt rohkem kavalusi.
Kaameraga nutikas on reisil heaks kaaslaseks ka hetkede jäädvustamisel, kuid sisaldab oluliselt rohkem kavalusi. Foto: Unsplash

"Augustikuu alguses käisin 2 nädalat matkamas Põhja- ja Kesk-Itaalias ning leidsin 5 vajalikku rakendust, milleta piiri taga hakkama ei saa," kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark külalisblogija Janno Dreger.

Planeerides pikka või lühikest reisi välismaal, peame tõdema nutitelefonide vajalikkust, kirjutab Janno Dreger Digitargas. Enne reisile minekut oleks tarvis laadida alla mõned rakendused, mis toetavad ja abistavad võõrsil viibimist.

MOMONDO

Rakendus, mille abil saate väga soodsalt osta lennupiletid välismaale. Parim reisikaaslane ning seda võiks võtta justkui eraldiseisvat reisifirmat, kes vahendab reise. (Vaata altpoolt ka Digitarga saadet sügisäppidest, kus samuti Momondost juttu)

Tegelikkuses on see lihtne reisifirmade vahenduste leht, mis suunab kliendi reisibüroode ja reisifirmade soodsatele pakkumistele, kus saab sooritada broneeringu. Kasutajaliides näeb välja ilus ja intuitiivne ning leht lubab reisi planeerida, nagu oleksite ise kvaliteetselt soodne reisibüroo.

GOOGLE MAPS

Kuigi mulle meeldib paberkaardi abil orienteeruda, otsustasin selle reisi läbi teha ainult nutitelefoniga. Ilma Google Mapsi kaartideta oleksin eksinud ära Kesk-Itaalia mägedes ja Veneetsia kaunite tänavate vahele.

Enne Itaaliasse minekut tirisin alla väljaspool veebi (offline) kaardid enda Huawei P9-sse. Lõunamaal olles lülitasin sisse GPS-i ja hakkasin vaikselt liikuma erinevate tänavate vahel.

GPS ei kasuta mobiilset internetti ja seetõttu sain rahus telefonist pidevalt jälgida, kuhu edasi rännata ning unustasin rändlustasud.

Ainuke kitsaskoht, mis märkasin koheselt, oli Google Mapsi puudulikkus näidata data-ühenduseta kasutajatele jalgsi käimise marsruuti. Selle asemel kasutasin automarsruuti ja leidsin alternatiivseid teid, mille abil jõudsin soovitud sihtkohta.

GOOGLE TRANSLATE

Kohal viibides märkasin koheselt tekste, mida ei olnud tõlgitud inglise keelde ning reisikaaslaseks sai nutikas mees, kes oskas koheselt teha selgeks 63 erinevat keelt.

Google Translate on minu isiklik kohalik sünkroontõlk, kaaslane, kes saab imejõul aru erinevatest toodetest ja siltide kirjutistest. Enne reisile minemist tuleks alla laadida alg- ja sihtkeel ning sellepealt säästad rändlustasudelt.

GO EURO

"Leia parim viis reisimiseks" - selline on lööklause, et kliente meelitada antud veebisaidile. Kui reisida välismaal, soovite kindlasti sõita ka ringi, reisida Roomast kultuurihälli Firenzesse või hoopiski Veneetsiast imekaunisse ja värvilisse linna nimega Verona.

Selle teekonna juures tuleb appi GoEuro (iOS | Android), kes võibolla revolutsioneerisid reisimist.

Nimelt otsib nende reisimootor kliendile välja kõige soodsama viisi reisida ühest linnast teise.

Tänu mitme firma koostööle võivad nad pakkuda rakenduses osta bussipilet, lennupilet või hoopiski jagada kellegagi autot. Järgmisel reisil tirin kindlasti selle rakenduse esimeste seas välja, sest kes ei sooviks reisida veelgi soodsamalt.

AIRBNB

Kuidas leida võõrsil olles ööbimiskoht? Tiri alla kodumajutus rakendus, mis lubab ööbida kellegi vabas korteris või ühes eraldiseisvas toas. AirBnB majutusturg on sarnane Uberi transporditurule ja selle kombitsad ulatuvad kõikjale.

Airbnb-ga saad ööbida kellegi päriskodus või suvilas ning selle käigus saada õdus kohaliku elu kogemus.

Enne öökoha “broneerimist” tuleb kindlasti lugeda kommentaare, sest need annavad harilikult adekvaatse ülevaate omanikust. Odavast hinnast ei tasu end kohe petta lasta. Isiklikult kasutasin esimest korda Airbnb-d Firenzes ja Bolognas ning kogemus oli rohkem kui meeldiv.

Digitark õpetab ja selgitab, kuidas olla kavalam nutireisija!

Loe ka Janno Dregeri lugu Gear 360 kaamera kasutamisest reisil ning samal reisil tema fotograafiakogemustest Huawei P9 kahe kaameraga telefoniga.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles