Uus Android 7.0 ehk Android N (Nougat) on intuitiivsem ja efektiivsem

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android N toob jälle mitmeid põnevaid uuendusi. Kaader Youtube'ist.
Android N toob jälle mitmeid põnevaid uuendusi. Kaader Youtube'ist. Foto: Ekraanitõmmis

Pikalt levinud kuulujutud uue Android operatsioonisüsteemi väljatulekust on vett pidanud ning Android 7.0 N (Nougat) on alates 22. augustist kättesaadav uuematel Nexus telefonidel, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark ja tebe ülevaate olulisematest täiendustest.

Android jätkab oma rida, nimetades Androidi versiooni taaskord maiustuse järgi. Seekord saab eestikeelseks nimeks Pähklikompvek. Mida uuenduslikku on arendajad seekord välja mõelnud?

VÄLJALASKE KUUPÄEV

Nagu öeldud, on Android N juba kättesaadav Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Google Pixel C, Nexus Player ja Android One seadmetel. Paari nädala jooksul on loetud seadmetele tulemas teavitus tarkvara uuenduse võimalikkusest.

Nexuse kasutajatel tuleb lihtsalt silm lahti hoida.  Kõik muud seadmed jäävad ootama võimalikke vigadeparandusi ja telefoni tootjate modifitseeritud versiooni puhtast Android N süsteemist.

Sellega võib paraku minna aega mõni kuu. Suure tõenäosusega telefonid, mis ei ole üle kahe aasta vanad, võivad uut Androidi siiski ootama ja lootma jääda.

Uus Andoird N parandab op-süsteemi jõudlus, muudab efektiivsemaks aku ja andmeside kasutamise, mis kokkuvõttes parandab produktiivsust nutiseadme kasutamisel.

Android N märguanded muutuvad selgemaks ja paremini käsitletavamaks ehk kokkuvõttes on nende kasutamine igapäevaselt intuitiivsem.

Loe pikemat ülevaadet Digitargast!

MUUD TÄIENDUSED

  • Täiendatud varundamine – rohkem erinevaid isiklikke seadistusi on kindlustatud läbi parema varundusfaili. Näiteks erinevate rakenduste õigused, Wifi kuumkoha seaded.
  • Kaustade turvalisus – erinevaid kaustasid on võimalik piirata paroolidega, et vajaliku sisuga kaustad võõrastele silmadele kättesaadavaks ei jääks.
  • Unicode 9 emotikonid – uued emotikonid kaasaarvatud erinevat värvi nahatoonidega.
  • Ekraani kohandamine – lisaks teksti suuruse muutmisele on võimalik edaspidi ka reguleerida piltide ja ikoonide kuva.
  • Töörežiim – Võimaldab sisse ja välja lülitada erinevaid rakendusi töö ajaks. Piirata erinevate teavituste esile kerkimist.

Kõikide uuendustega tutvumiseks vaata Androidi kodulehte ja loe Digitarga terviklugu!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles