Eesti idufirma aitab raamatupidajatel tšekimajandusega hakkama saada

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsekk.ee
Tsekk.ee Foto: Kuvatõmmis

Kahe aasta eest asutatud idufirma Tsekk.ee on välja töötanud raamatupidamist lihtsustava rakenduse, mis on mõeldud nii raamatupidajatele kui firmaomanikele ja töötajatele.

Äsja ingelinvestoritelt 60 000-eurose rahasüsti saanud ettevõtte rakenduse abil saab paari liigutusega koostada aruandeid ning edastada kulutšekke. «Meie loodud rakendus aitab raamatupidajal säästa 75 protsenti ajast, mis kulub tšekkidega tegelemise peale,» kommenteeris Tsekk.ee kaasasutaja ja tegevjuht Martin Sookael.

Tema sõnul kulub tšeki või arve edastamiseks nüüd vaid paar liigutust – telefoniga pildistamine ja siis pildi rakendusse üleslaadimine. «Teeme tihedat koostööd ka raamatupidamistarkvara ettevõtetega, sest rakendus teisendab tšekil või arvel oleva info kergesti loetavaks e-arveks,» lisas ta.

Rahasüsti taga on majandustarkvara Erply juht ja asutaja Kristjan Hiiemaa, kuludokumentide menetluslahendust loova DStream OÜ asutaja ja tegevjuht Margus Tammeraja, kes on ühtlasi ka Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse esimees, samuti raamatupidamisfirma Adex Financial Solutions eesotsas Kaire Lukkanen-Jaasiga ja kullerteenuse firma Top Services OÜ. Üks ingelinvestoritest – Kaire Lukkanen-Jaas – on nüüd ka Tsekk.ee värske finantsjuht, kes vastutab ka partnerlussuhete eest.

Tsekk.ee kasutab saadud investeeringut eelkõige toote turule toomiseks, peagi on valmimas Androidi ja iPhone'i äpp, viimase lihvi saab Tsekk.ee pilveteenus raamatupidajatele ja ettevõtetele, kus aruanded vormuvad automaatselt.

Lukkanen-Jaasi sõnul on tšekkide, kuluaruannete ja lähetuskuluaruannete esitamisega seotu valdkond, kus endiselt tehakse lõviosa tööst käsitsi ja paberil.

«Põhjuseks, miks mina otsustasin just Tsekk.ee lahendusse investeerida ja meeskonnaga liituda, on nende lahenduse lihtsus, raamidest väljas mõtlemine ja entusiasm olla ning saada parimaks,» sõnas Lukkanen-Jaas.

Samuti Tsekk.ee-sse investeerinud Eesti ühe edukaima start-up-ettevõtte Erply asutaja ja juht Kristjan Hiiemaa leidis, et investeering oli Erply jaoks igati loogiline samm. «Kui me poleks koostööd alustanud, siis oleksime pidanud sama toote ise oma Erply Booksi arendama. Nüüd saame Tsekk.ee-ga ühildatult koos turule minna ja oleme konkurentidest jälle paar sammu ees ja  lahendust üle paarisaja tuhandele kliendile kohe lisaväärtusena pakkuma hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles