Väikesest Virtsu koolist sai ootamatult kiire internetivalmidusega näidiskool (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu kool
Virtsu kool Foto: Erakogu

Väike Virtsu kool Läänemaal sai heategevuslikus korras Eesti esimene kiire internetivalmidusega näidiskool – seal on nüüd kaasaaegsed internetivõrgu seadmed, mis võimaldavad kiiret internetti igapäevaseks õppetööks kasutada nii õpetajatel kui õpilastel.

«Soovime läbi selle projekti jagada oma kogemusi ja teadmisi, kuidas teha parima praktika kohaselt selline võrk, et kõik koolid saaksid seda tulevikus kasutada. Otsisime kooli, mis oleks pigem maapiirkonnas, kus sellise projekti kasu kogukonnale oleks suur,» ütles koolile täiesti tasuta seadmed paigaldanud ettevõtte Santa Monica Networks tegevjuht Margus Vaino.

Muu hulgas sai kool lisaks internetivõrgu seadmetele switchid ning tulemüüri. Kõikidesse klassidesse on veetud kaablid. Arvutiklassis olevad 10 arvutit on kõik varustatud püsiühendusega ning kogu kool kaetud WiFi-võrguga.

Kooli välisühenduse kiiruseks on hetkel 200Mb/s, kuid millalgi loodetakse liituda ka fiiberoptilise ühendusga ning siis kiirused kasvavad.

«Kui me räägime hariduse ühest suurest eesmärgist, milleks on digipädevus ja mida tänapäeva kool peabki arendama, siis see ei tohi jääda selle taha, et ei ole piisavalt head internetiühendust,» ütles Virtsu kooli direktor Stanislav Nemeržhitski.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium toetab aastatel 2016 kuni 2020 üldhariduskoolide internetivõrkude renoveerimist ja rajamist ligikaudu 13 mln euroga. Virtsu kool sai need tööd tehtud ilma riigi abita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles