Teliat ähvardab korruptsiooniskandaali tõttu 1,25 miljardi euro suurune trahv (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Rootsi telekomikontsern Telia teatas täna, et USA ja Hollandi võimud nõuavad ettevõttelt 1,4 miljardi dollarini (1,25 miljardi euroni) küündivat trahvisummat, et jõuda kokkuleppele operaatori väidetavalt korruptiivse tegevuse uurimise lõpetamiseks Usbekistanis.

USA ja Hollandi võimud alustasid Telia tegevuse uurimist 2014. aasta märtsis, mil ettevõtet süüdistati Usbekistani turule sisenemisega seotud korruptiivses tegevuses. Täpsemalt tegi Telia keelatud makseid operaatorilitsentsi soetamiseks ning 26 protsendi suuruse osaluse omandamiseks kohalikus operaatoris Ucell.

«Ma olen juba mitu korda tunnistanud, et Telia sisenes Usbekistani turule ebaeetilisel ning valel viisil ning me oleme valmis selle eest vastutama,» ütles ettevõtte nõukogu esinaine Marie Ehrling pressiteates, lisades, et ettevõte teeb korruptsiooniskandaali uurimisel võimudega täielikku koostööd.

Tema hinnangul on ettevõtte hinnangul trahvisumma väga kõrge.

USA võimud alustavad välismaiste ettevõtete korruptsiooni uurimist tihtipeale ka juhul, kui neil puudub USAga otsene seos või see seos on väga väike.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles