Uber alustas USAs isejuhtivate taksode teenuse pakkumisega

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logodega Volvo isesõitev XC90.
Uberi logodega Volvo isesõitev XC90. Foto: Uber

Transpordivahendusettevõte Uber alustas eile Pittsburghi linnas isesõitvate taksode pilootprogrammiga, kirjutab Reuters.

Täpsemalt sõidutavad terasetööstuse poolest tuntud USA linnas kliente esialgu vaid neli isejuhtivat autot, mille esiistmetel hoiavad sõiduki tegevusel silma peal kaks spetsiaalse koolituse läbinud Uberi töötajat, kes vajadusel ka auto juhtimisse sekkuvad.

Sõiduvahendusteenuse pakkuja Uber alustas oma isesõitvate autode teenuse katsetusi mais, kasutades selleks ümberehitatud Ford Fusione.

Augusti keskel teatasid Uber ning Hiina autokontserni Geely omanduses Volvo strateegilise liidu sõlmimisest, millega investeeritakse isesõitvate autode tehnoloogia arendusse kokku 300 miljonit dollarit. Plaani kohaselt soetab Uber hulga Volvo linnamaastureid XC90 ning paigaldab neisse spetsiaalselt transporditeenuse jaoks arendatavad autonoomsed juhtimissüsteemid. Pittsburghi pilootprojektis kasutatakse nii Forde kui ka Volvosid.

Tegu on siiski veel testsõitudega, arendustöö tulemusena peaks täisautonoomsed sõidukid valmima praeguse plaani järgi 2021. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles