Tesla ajaloolist suurostu takistavad juba neli kohtuasja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär Elon Musk.
Miljardär Elon Musk. Foto: MICHAL CZERWONKA/NYT

Kuigi elektriautode tootja Tesla Motorsi asutaja Elon Musk sooviks päikesepaneele tootva SolarCity üles osta nii kiiresti kui võimalik, takistavad seda praeguseks juba neli alustatud kohtuasja, kirjutab Wall Street Journal.
 

Septembris on 2,3 miljardi dollarini küündiva tehinguga seoses algatatud neli kohtuasja. Hagejateks on kaks üksikisikut ning kaks pensionifondi, kes kõik väidavad, et Tesla nõukogu, mis on SolarCity ostu heaks kiitnud, ei ole ettevõtte huvide eest piisavalt hoolt kandnud. Lisaks väidetakse, et ostutehingu toimumise korral rikastuksid sellest ebaõiglaselt insaiderid.

Praegu pole veel kindel, kas kohtuasjad lükkavad edasi Tesla aktsionäride selleks nädalaks plaanitud koosoleku, mille käigus peaks SolarCity ost hääletusele minema.

Musk, kes omab Teslast 19 protsenti ning SolarCity´st 22 protsenti, lubas, et ei võta  ostutehingut puudutavatest aktsionäride hääletustest osa.

Kuigi USAs on SolarCity katusele paigaldatavate päikesepaneelide turu liider, raporteeritakse kvartalist kvartalisse kahjumeid ning käesoleval aastal on ettevõtte aktsia hind börsil kukkunud 60 protsenti.

SolarCity´l on kohustusi rohkem kui kuue miljardi dollari eest, kaasaarvatud võlad. Ettevõte on sunnitud müüma varasid ning tegema suuri kärpeid, lootes, et tehing viiakse enne pankrotti jõudmist siiski lõpule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles