Müravaba muusika: kiretult kvaliteetsed juhtmevabad kõrvaklapid hoiavad ka kõrvad soojas

Erki Oras
, Digitarga külalisblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea heliga ümbritsevat müra vaigistavad Bose QuietComfort 35 klapid.
Hea heliga ümbritsevat müra vaigistavad Bose QuietComfort 35 klapid. Foto: Digitark

Hiljuti toimunud Apple’i järjekordse iPhone’i uudismudeli tutvustuse ilmselt kõige kõmulisemaks uudiseks oli tavapärase 3,5mm kõrvaklapisisendi puudumine. Suur hulk tehnikahuvilisi ja -väljaandeid hurjutasid häälekalt Apple’it, nagu oleks viimane hakkama saanud mingi pühaduserüvetuse või lihtsalt idiootsusega. Olles aga ise juba mõnda aega juhtmevabade klappide kasutaja, kiidan ma Apple’ile vaid kaasa, kirjutab digitestija Erki Oras Digitargas Bose QuietComfort 35 juhtmevabu kõrvaklappe arvustades.

Ehk avaldab tema käitumine survet klapitootjatele ning ehk hakkab nii paranema juhtmevabade klappide valik, nende tehnilised näitajad kui ka hind, kirjutab Erki Oras Digitargas. Hetkel on minu majapidamises umbes 8–10 paari kvaliteetseid (!) kõrvaklappe, nende seas ka paar n-ö kõrgema otsa mudelit, kuid igapäevast kasutamist leiab vaid juhtmevaba mudel – Parrot Zik 2.0.

Nii võtsin rõõmuga vastu võimaluse testida ilmselt ühte parimat juhtmevaba klappi, mida kohalikust kaubandusvõrgust osta saab – Bose QuietComfort 35.

Tegu on ühe maailma populaarseima juhtmevaba ja mürasummutava kõrvaklapi kolmanda mudeliga. Juba.

Klapid, mis summutavad müta ja kaitsevad kõrvu külma eest.
Klapid, mis summutavad müta ja kaitsevad kõrvu külma eest. Foto: Bose

Kuna minul paraku varasemate mudelitega kokkupuude puudub, siis võin siin alustada peaaegu nagu puhtalt lehelt, kasutades kohati võrdlusteks vaid konkureerivat toodet, millega mul on pikem ja lähem kokkupuude.

  • Oma plastikusest olemusest hoolimata tunduvad klapid olevat piisavalt vastupidavad, käivad kenasti kokku ja näevad täiesti viisakad välja.
  • Klapid ise aga on üpris kerged ja mugavad, nagu nende nimigi reedab (QuietCOMFORT). Ruumi on piisavalt isegi minu keskmisest märksa suurema kolba jaoks, klapid on meeldivalt pehmed ega suru eriti kõrvadele. See peaks muutma mugavaks ka pikemad lennureisid või muidu kuulamissessioonid.
  • Samuti olen ma kindel, et umbes 95, ei, 97 inimest sajast, kes peaksid neid Bose klappe kuulama, ei suuda helikvaliteedi kohta ühtegi etteheidet teha.
  • Aku selline suutlikkus teeb au igale seadmele ning siin saab Bose minu käest küll maksimumpunktid. Kindlasti on see antud klappide üks tugevamaid külgi.
  • Jahedamal ajal aga on kõrvad mõnusasti soojas.
  • Meeldiv pisiasi on veel see, et need klapid ’kõnelevad’, st sisse lülitades teatab meeldiv naishääl, millise seadmega klapid hetkel ühendatud on ning milline on aku täituvus. Väike asi, kuid siiski meeldiv.

Loe Erki Orase täispikka arvustust Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles