Video: Uber arendab lendavaid taksosid (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi lennutakso mudel
Uberi lennutakso mudel Foto: Pascal/Flickr

Äsja isejuhtivad testtaksod tänavale toonud sõidujagamislahendus Uber on nüüd asunud arendama lühisõitudeks mõeldud väikelennukeid.

Sellised lennumasinad oleksid plaanide kohaselt kasutatavad ka linnades, kuna suudaksid üles tõusta ja maanduda ka vertikaalselt, vahendab TNW.

Uberi tootejuhi Jeff Holdeni sõnul on arenduse eesmärgiks «pakkude klientidele nii palju liikumisvõimalusi kui võimalik» ning uut tüüpi lennumasinad võivad kliente vedama asuda kümne aasta jooksul.

Holdeni hinnangul oleks selliste lennutaksode kasutuselevõtu peamiseks eeliseks liiklusummikute vältimine. Need ei vaja ka pikka lennurada õhkutõusmiseks ja maandumiseks, kuid siiski teatud vaba ruumi turvaliseks maandumiseks.

Sarnast masinat – nimega X-Plane - on arendatamas ka USA kaitseministeeriumi arendusprojekti DARPA raames. Mõtted on selles osas liikumas Tesla juhil Elon Muskil ja Airbusil.

DARPA on loonud ka alloleva video oma konsteptsioonilennukist.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles