Uber testib isesõitvate taksode teenust

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber'i isesõitev Ford Fusion.
Uber'i isesõitev Ford Fusion. Foto: Uber

Uber on juba paljude jaoks enim kasutatavaks taksoteenuseks saanud. Erinevates maailma otstes on võimalik Uber'i äpiga tellida elektriautot, limusiini või isegi helikopterit. Aga eelmisel nädalal astus ettevõte sammukese edasi ning nüüd nüüd pakkuda isesõitvate taksode teenust Pennsylvania osariigi Pittsburgh'i linna elanikele, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Ette valitud kasutajad saavad uberX'i teenuse valikul võimalust proovida tulevikku ning sõita autonoomse sõidukiga, kirjutab Digitark. Kuigi auto on isesõitev, ei tohi see hetkel siiski iseseisvalt liikuda - esiistmel asub insener, kelle töö on reaalajas sõiduandmete uurimine. Kliendi maksimaalse ohutuse jaoks, ohuolukorras või kehvates ilmatingimustes, võtab ta auto oma kontrolli alla.

Lõpptooteni on veel aega liikuda, kuid juba käesoleval tasemel on vajalik saada infot tehnoloogia testimiseks linnateedel.

Projektiga tegeleb Pittsburgh'is avatud Uber'i allüksus Advanced Technologies Center (ATC).

Autonoomse sõiduki aluseks on võetud Ford Fusion hübriidautod, mis on varustatud erinevate anduritega ja kaameratega, et autod saaksid Pittsburgh'i tänavatel autonoomselt liikuda. Tagaistmel on paigaldatud tahvelarvuti, millest kliendid saavad infot sõidu kohta - näiteks kui kaua aega on jäänud sihtpunktini, kas auto liigub autonoomses režiimis ja mil hetkel auto pidurdub.

Selleks, et viia isesõitva auto kontseptsiooni reaalsuseni, on Uber ostnud Otto - ettevõtetet, mille peamine tegevus on autonoomne transport. Samuti on Uber hakanud koostööd tegema Volvoga, kellel on kavatsus muuta autotransport üha ohutumaks. Volvo enda isesõitvad autod liiguvad juba Rootsi teedel ning järgmisel aastal võtavad nad ka osa Uber'i testides.

Loe tehnoloogia põnevatest arengutest Digitargast iga päev!

Telli Digitarga UUDISKIRI ja ole kord kuus digiuudiste paremikuga kursis!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles