Autod hakkavad ise vabu parkimiskohti leidma

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod on peagi varustatud suure hulga infot koguvate anduritega
Autod on peagi varustatud suure hulga infot koguvate anduritega Foto: HERE

Audi, BMW ja Mercedes Benz on esimesed autod maailmas, mis saavad endale järgmisel aastal külge ohtralt andureid, et jagada saadud informatsiooni teeolude ja parkimiskohtade kohta automaatselt teistega.

Möödunud aastal 2,8 miljardi euro eest Nokialt Saksa autotootjate omandusse läinud kaardilahendus Here on nimelt loomas lahendust, mis kogub  liikluses olevate autode kohta reaalajas infot nende kiiruse, asukoha, suuna, äkkpidurduste, teel olevate liiklusmärkide, liiklusõnnetuste ja ka vabade parkimisvõimaluste kohta.

Nii infot andvate kui omandavate autode juhid ei pea ise selleks midagi tegema. Sarnast lahendust on teatavasti pakkumas ka Google loodud kaardirakendus Waze, kuid see eeldab sisselogitud juhtide enda tegevust info jagamisel ja omandamisel.

Foto: HERE

Here ise nimetab arendatavat lahendust Open Location Platform. Juhid näevad selle tulemusi oma pardakompuutri ekraanil neljas valikus: liiklusolud, võimalikud ohud, liiklustihedus ja parkimine.

Hiljem jõuab sama lahendus ka teiste autotootjate sõidukitele.

Allikad: Here, BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles