Kellele palju, kellele vähe: Läti idufirmadesse on investeeritud vähemalt 110 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Läti jääb nii investeeringute mahu kui idufirmade arvu poolest alla nii Eestile kui Leedule, on nad siiski oma tulemuste üle uhked.
Kuigi Läti jääb nii investeeringute mahu kui idufirmade arvu poolest alla nii Eestile kui Leedule, on nad siiski oma tulemuste üle uhked. Foto: Panther Media/Scanpix

Läti idufirmade esindaja andis teada, et sealsetesse idufirmadesse on investeeritud vähemalt 110 miljonit eurot. Kuigi Eestile ja Lätile nad järgi ei jõua, tunnevad lõunanaabrid uhkust oma teadus- ja finantstehnoloogiapõhiste idufirmade üle.

«Kuigi Eesti on meist ees, on meil ja oma eelised, näiteks on Lätis tugevad teadus- ja finantstehnoloogiapõhised idufirmad,» sõnas Läti idufirmade liidu juhatuse esinaine Jekaterina Novickaa. 

Kui Eesti idufirmadesse on investeeritud 330 miljonit ja Leedu idufirmadesse 140 miljonit eurot, siis Läti idufirmadesse on investeeritud vähemalt 110 miljonit eurot, teatas Novicka. Leedus ja Lätis on umbes 240 idufirmat ja Eestis 350. 

Mis Eestisse puutub, siis Novicka sõnul on siin idufirmaärimehi juba kolme põlve jagu. Näiteks esimesse põlve kuulub Skype, selle asutajad ja töötajad on asutanud uusi firmasid, selgitas Novicka. Tema sõnul on Läti jõudnud esimese põlve lõppu ja teise algusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles