Graafik: vaata, milliste ohustatud liikide saatuse otsustab maailm sel nädalal

Riin Aljas
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GRAPHIC NEWS

183 riigi esindajad kogunevad Johannesburgi, leidmaks lahendusi salaküttimise tõkestamiseks. 

Elevandiluust tõotab tulla üks tulisematest vaidlusteemadest sel nädalal Lõuna-Aafrika Vabariigis algaval ohustatud liikidega kaubitsemist reguleeriva konventsiooni CITES konverentsil, kus mõned Aafrika riigid – Zimbabwe, Namiibia ja LAV – kavatsevad taotleda vandliga kaubitsemise legaliseerimist, kuna nende hinnangul on mõned olemasolevad populatsioonid selleks piisavalt elujõulised. Mitmes riigis hakkab elevantide ümber käiv võidurelvastumine võtma väikese kodusõja mõõtu. Kuritegelike organisatsioonide varustatud salaküttide kasutuses on sõjaväeline tippvarustus ja elevantide kaitsjadki ei saa vähemaga vastata.

Loe elevantide ja salakaubitsemise kohta pikemalt Postimehe eelmisel nädalal ilmunud loost siit ning vaata pangoliinide, maailma enim smuugeldatud imetajate kohta rohkem allpool asuvast videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles